JAS-bloggen
Intervjuer

Inför SDF-SM – Västsvenska en klar guldfavorit: ”Vi tror på oss själva”

Imorgon så börjar SDF-SM för spelare födda 2004 (plus några 05) och precis som på killsidan så gör vi nu en intervju för tjejsidan.

Turneringen som är framskjuten drygt 10 månader har alltså gett distrikten än mer tid att jobba ihop sig. Så även för Västsvenska. – Vår SM-trupp kom bara dagar innan turneringen blev framskjuten. Såklart blev vi besvikna när vi fick veta att det inte blev av vid nyår. Sedan dess har vi jobbat på, både i våra klubbar men även tillsammans när vi fått träffats. Siktet har hela tiden varit på att SM ska bli av och att vi ska vara så förberedda som möjligt. I efterhand har det nästan varit bra att det blev framskjutet eftersom vi som lag hunnit komma varandra närmare både på och utanför planen. Dessutom har ju SM-resan blivit längre, säger Malin Broström till bloggen.

Västsvenska som har ett stort urval av spelare och nu än mer sedan man blev just Västsvenska, har under flera års tid haft svårt att nå långt fram i turneringen vilket är anmärkningsvärt. – Har inte varit särskilt insatt i tidigare årskullars SM så det är svårt att sätta fingret på varför det varit så. Man ska komma ihåg att SM spelas med korta matcher under ett par dagar så mycket handlar om dagsform. Det gäller att vara med från start i alla matcher.

Västsvenska kommer spela i grupp fyra som är en fyralagsgrupp. Där kommer man möta Småland, Västernorrland och Gästrikland – Svårt att säga, alla lag kan överraska men skulle tippa på att vi på måndagen får en jämn gruppfinal mot Skåne. Alla spelare som spelar SM är där av en anledning så inget kan tas ut i förskott.

På förhand är Västsvenska ett av de klart mest uppsnackade distrikten. Med flera spelare på RIG och en del andra starka namn så tippas man gå långt. – Kul! Vi kör på och tror på oss själva. Vi vet vad vi kan och ska upp till Nyköping och visa det. Om du ser som överlag.

Vilka ser du som potentiell guldfavorit i slutändan? – Tråkigt svar, men måste bli något av de större distrikten. Stockholm har ju visat tidigare år att de vet hur man leder lag till guld. Även Skåne brukar det gå bra för.

Om vi kikar till er trupp. Vad kommer vara typiskt för ert lag och trupp, vad kommer vi få se från er? – Det kommer bli en överraskning där uppe men ni kan förvänta er underhållande innebandy med hög fart. Vi har spelare som kan bjuda på en och annan show!

Om du får nämna någon spelare du tror kommer leverera hos er – vem och varför -? Truppen har stor bredd och det finns många spelare som kommer att kliva fram i olika matcher. Moa Wahlström har hållit sig skadefri hela säsongen och har på senaste träningarna varit riktigt het. Så en och annan kasse från henne förväntar jag mig. Även bakåt kommer våra målvakter vara till stor hjälp.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar