JAS-bloggen
Listor

10 namn som kan slå igenom i SDF-SM: ”Alla kommer veta hur bra han är”

Med bara ett par timmar kvar tills domarna blåser igång de första matcherna i SDF-SM i Nyköping så väljer jag att släppa en lista.

Listan är alltså baserad på spelare som kan slå igenom på allvar under helgen och göra sig ett namn runtom i Innebandy-Sverige.

Jonathan Berglund, Västmanland – Visst, många vet att Berglund som är ett år yngre (Född 2005) är duktig. Men hur många har sett han spela? Hur många har sett han leverera? Tio poäng på fem matcher i divison 1 i sin första seniorsäsong. Med sin fart och genombrottsförmåga, sitt speluppfattning och sitt duellspel så lovar jag att de som bara hört talas om honom, kommer veta hur bra han är efter helgen. Om inte alla SSL-klubbar haft han på sin lista, så borde de ha det efter helgen.

Wilma Selin, Västernorrland – Rightskytten som kom fram i Jäbo med bland annat Livia Svartvadet. Återfinns numera i Örnsköldsvik och gör ingen besviken där. Har redan gjort avtryck i Allsvenskan och i sina hemtrakter, men ska nu visa för södra Sverige att vi med stor sannolikhet har en framtida U19-landslagsspelare här. Avslutet är av hög klass och med målskyttesegenskaperna ska det bli kul att se vad hon kan göra i sin miljö.

Tobias Törn, Västsvenska – Spelar mest offensivt i klubblaget Partille, men kommer här nyttjas som back. Hans bästa position enligt undertecknad. Fart under fötterna, bra fotarbete, ettrig i försvarsspelet, duktig med boll och duktig i passningsspelet. Välkänd inom Göteborgskretsar, men kommer efter helgen förmodligen vara det även utanför distriktet.

Ellen Lundin, Västergötland – För de väl insatta så vet man att detta är en av Sveriges största talanger, både i sin kull, men även på juniorsidan överlag. Har dock haft en relativt ”anonym” tillvaro i BK Halna och förra året i Lockeruds JAS-lag. I år har hon fått möjligheten att spela Allsvenskan och de som mött henne lär inte glömma henne. Nu får hon chansen att visa upp sig för hela Sverige och det ska bli oerhört intressant. Har det mesta, men främst en väldig fin teknik som gör henne svår att läsa och ett spelsinne som är väl utvecklat.

Jonathan Nilsson, Skåne – En målvakt som konkurrerar med Isac Skog i klubblaget Genarp, ett riktigt duktig målvaktspar att ha. Nilsson som är en snabb och atletisk målvakt kompletterar det med förmågan att hitta en bra placering samt har ett bra utkast. En målvakt som kan agera matchvinnare vilket kan vara guld värt i dessa sammanhang.

Ludvig Björkegren-Torebring, Örebro – Spenderar numera sin vardag i Lillån och kan vara aktuell att debutera i Allsvenskan redan denna säsongen. Trots att han är född 2005 så lär han vara en av de klart ledande spelarna i detta annars relativt svaga Örebro som har flera 05:er som lär bli mer intressanta nästa år. Välväxt och spelar med mycket pondus. Har en bra blick och bra känsla i både passningar och avslut. Kommer sätta prägel för att i ”sitt” SM sedan vara en av turneringens bästa spelare.

Agnes Holgersson, Uppland – Har imponerat på flera med sina trollkonster på sociala medier, men är även en duktig innebandyspelare på planen. Även om alla ”tricks” inte går att använda fullt ut så besitter hon ändå en väldigt fin teknik och ett vasst skott. Även om hon är en ledande spelare i Storvreta på hemmaplan så ska det bli intressant att se vad hon kan göra när ställs i en ny miljö.

Ludwig Blomberg, Norrbotten – Har flyttat till Umeå för att spela i Dalen och redan där kommit in i det bra direkt. Besitter en bra teknik och fart och är duktig överlag i omställningsspelet när det väl går undan. Även om Norrbotten inte är topptippade ska det bli intressant att se om Blomberg kan få några ytor och omställningar. Född 2005!

Clara Dagobert, Värmland – En back som inte tillhör någon av de stora klubbarna, utan Skattkärr i division 1. Har därmed en något mer anonym vardag, men oerhört duktig. Spelskicklig och vågar hitta lösningar med boll samt ta ett offensivt ansvar. Matchas hon rätt kan hon bli väldigt nyttig.

Arvid Hansson, Gästrikland – Även om Hansson fått debutera i Allsvenskan och gjorde mål senast så är han fortsatt relativt ”anonym” för många. En duktig tvävägsspelare som redan visat att han är mogen för att spela på en hög nivå. Kommer ha en ledarroll och behöver gå i täten om Gästrikland vill ta sig vidare.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar