JAS-bloggen
Intervjuer

Inför SDF-SM – Uppland siktar högt: ”Vi kan utmana om guldet”

Med bara ett par dagar kvar till SDF-SM för spelare födda 2004 (och 2005 i några distrikt) så tar vi en koll på killsidan.

Egentligen skulle ju SM:et ha spelats för drygt ett år sedan, men blev uppskjutet i rådande pandemi. För Sakarias Ulriksson och hans Uppland har tiden dock rullat på. – Laget har haft träningar där jag inte har haft möjlighet att vara med på alla. Däremot har jag spelat alla matcher vi har haft, säger Ulriksson.

Ulriksson som till vardags spenderar sin tid på RIG har förståeligt nog inte kunnat vara med i processen till 100 %. – Jag har inte behövt vara på alla uttagningar då dom har krockat med matcher här uppe men har haft kontakt med tränarna hela tiden under resans gång.

Uppland som distrikt tog ett brons med 02:erna när Emil Lindblom var en av de stora förgrundsfigurerna. Men innan det har Uppland haft svårt att prestera, sett till att man tex numera har tre föreningar i SSL och flera starka ungdomsföreningar. – Jag vet inte riktigt vad som har varit felet för det finns många bra spelare. Tror helt enkelt att andra distrikt har varit starkare.

Uppland kommer spela i grupp ett och där ställas mot Småland, Västergötland, Dalarna och Hälsingland. – Jag tror vår grupp är bra, många av lagen känns starka så det blir tufft och väldigt roligt.

I förhandssnacket har mycket cirkulerat kring Västsvenska, Stockholm och Småland, men även Uppland har nämnts. – Jag tror vi har bra möjligheter då det känns som vi har starkt lag. Har tyvärr inte så bra koll på de andra lagen men tror vi har bra chanser.

Vilka tror du kommer ta guldet? – Jag tror favoriterna Stockholm och Västsvenska, men även att vi kan utmana om guldet.

Vad skulle du säga kommer vara typiskt för ert lag och trupp? – Vårt lag kommer ha ett skönt gäng och spela med mycket fart.

Vilka spelare i ditt lag tror du kommer visa framfötterna? – Teodor Söderqvist och Gabriel Kohonen. Tror båda kommer avgöra matcher åt oss.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar