JAS-bloggen
Intervjuer

Säsongens första poäng efter lyckat paussnack: ”Vi sa att vi skulle gå för det”

I en tidig söndagsmatch så kom säsongens första trepoängare för laget från Gotland.

Endre hade inför söndagens match tre raka förluster på sina inledande matcher. – Jag tycker vi har spelat bra i de tre första matcherna. Vi har kämpat hårt och gjort vinsten jobbig att ta hem för de andra lagen. Såklart är det trist att förlora, men vi är absolut med i alla matcher vi spelat, säger Elsa Barck.

I den fjärde väntade Nykvarn och det var drygt två veckor sedan man spelade sist. – Vi har gått igenom det vi kan göra bättre och sedan hittat lösningar på hur vi ska förbättra oss i dom situationerna.

Det var dock Nykvarn som kunde gå upp till 1-2 efter den första perioden. – Vi känner att vi är med i matchen och har tro på oss själva. Det är två perioder kvar och det här kan vi vända.

Även efter den andra perioden var man i underläge. 2-3 den gången och man hade ett viktigt paussnack inför sista. – Vi sa ”nu går vi för det, ett mål är inget, den här matchen kan vi ta, nu ger vi allt och lite till”

Och en vändning skulle komma – med två raka mål så kunde man till sist vinna med 4-3 och ta säsongs första seger. Vad låg då bakom segern? – Vår styrka är att vi aldrig ger upp och kämpar in i det sista, vilket gav utdelning i dagens match.

Även om man har hamnat efter redan under inledningen så finns det en målsättning med den fortsatta säsongen. – Vi visste redan sen innan att säsongen skulle bli tuff. Vårt mål är att göra det svårt för motståndarna och ta hem poäng. Varje match startar 0-0 och båda lagen har chans att ta hem den.

//Rasmu

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar