JAS-bloggen
Intervjuer

Åkte på säsongens första förlust: ”De kändes mer samspelta än oss”

Nere i Skånegruppen så finner vi även lag ifrån Hallandsdistriktet. Därifrån har mycket kretsat kring Warberg senaste åren, men vi har ett annat lag som nu utmanar.

Träslövsläge var på sina tre första matcher obesegrade och hade imponerande sju poäng. – Vi inleder serien på bästa sätt med 6 poäng efter två jämna och bra matcher. Även tredje matchen var en jämn match där vi står upp bra mot ett topptippat Genarp, säger Hugo Vinberg.

I den fjärde matchen så väntade ett annat obesegrat lag, nämligen Höllviken. – Såklart visste vi att det skulle bli en tuff match och att Höllviken har många bra spelare. Men efter bra inledning på serien gick vi in med bra självförtroende inför matchen.

Det var dock gästerna från Skåne som ägde period ett och kunde gå upp till en 0-3 ledning. – Vi har väldigt svårt att få tag i bollen och få igång något eget spel vilket gör att Höllviken får mycket boll. Det utnyttjar de på ett bra sätt och får rättvist in några mål.

I period två så kunde Vinbergs Alvin Johansson näta två gånger om, men Höllviken gjorde detsamma och man hade fortsatt tre mål upp. – Vi ändrar om lite i försvarsspelet inför andra och står upp bättre mot deras anfallsspel. Samtidigt skapar vi fler lägen och gör generellt sätt en mycket bättre andra period än första.

Till sist blev det en klar förlust med 2-8. Frågan är då vad Höllviken hade som Träslövsläge saknade? – Jag tycker framförallt de får upp ett mycket bättre rull på bollen än oss. Det kändes som att de var både mer bolltrygga och mer samspelta än oss och utnyttjar det på ett bra sätt.

Hur ser du på serien framöver och era chanser i toppen? – Det är en jämn serie med många väldigt bra lag så det kommer bli tufft. Men självklart hoppas och tror jag att vi kan hänga med bra och vara med och kriga i toppen när det ska avgöras. Det är ju alltid målet!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar