JAS-bloggen
Intervjuer

Hängde på topplaget i två perioder: ”Får inte riktigt den utdelningen som vi förtjänar”

Vi tar en titt på killarnas B-grupp där det under fredagskvällen spelades en match som på förhand hade en ganska väntad utgång.

Hagundas damjuniorer har funnits med i JAS under ett par år, men inför den här säsongen så anmäldes även ett lag på killsidan vilket var ett par år sedan. Säsongen har dock börjat tufft. – Just denna säsong så försöker vi anpassa oss till tempot och lära oss av motståndare som har betydligt mycket mer erfarenhet. Men ta poäng mot många av de svagare lagen hoppas vi såklart kunna göra, säger Lukas Högberg till bloggen.

Motståndet i match nummer fyra var favorittippade Falun. – Detta var en match där vi kände att vi hade allt att vinna. Vi visste redan innan matchen att de var bollskickliga och att vi troligen skulle få försvara oss mycket.

Hemmalaget som bland annat saknade Melker Hemmingberg hade en 3-1 ledning efter period ett. – Jag tycker att vi håller dem utanför oss bra och täcker många av deras skott. Samtidigt så kontrar vi snabbt och rakt och kommer till många bra lägen.

I den andra perioden så kunde man gå upp till 4-4, men med ett par sekunder kvar så gjorde Falun 5-4 och hade ledning inför tredje. – Deras första kedja fick lite för mycket utrymme i slottet och hittade många farliga skott och de börjar även hitta fler diagonaler igenom oss. Sen får vi inte riktigt den utdelningen som vi förtjänar men de beror också på att vi inte avslutar våra anfall tillräckligt bra.

Falun skulle i den tredje perioden visa sin styrka och gå upp till hela 11-4. Trots det, två resultatmässigt starka perioder av Hagunda som kan ta med sig delar från matchen. – Våra snabba kontringar fick de mycket problem med samt att vi hade bra trafik framför mål vilket ledde till många farliga lägen.

Hur ser målsättningen ut för fortsättningen? – För fortsättning av säsongen vill vi börja vinna matcher vilket jag tycker vi har potential till. Med spelschemat vi har framöver så tycker jag att några poäng borde kunna inkasseras.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar