JAS-bloggen
Intervjuer

Syskonkampen vanns av storebror: ”Vi var värda minst en poäng”

Passar på att uppmärksamma ett veckoderby som spelades under tisdagskvällen. Extra speciellt då vi i hemmalaget Jönköping hittar Nils Joakimson och i KFUM finns lillebror Olle.

KFUM Jönköping som är nya i år hade på sina fem första matcher totalt fyra poäng. Bloggen lämnade bröderna utanför här och tog ett snack med Tim Lindberg istället. – Vi är ett ungt lag med nästan bara 05 och spelar för att lära oss mycket sen är de små marginaler från att ta några fler poäng så vi är inte långt ifrån att ta några poäng till, säger Lindberg, en av lagets framstående offensiva spelare, till bloggen.

Derbyt spelades mot Jönköping, en match där förutsättningarna på förhand talade för ett lag. – Derby är som vanligt skit kul och speciellt mot JIK där man känner många duktiga spelare. Vi gör vårat första år i JAS vilket är skit kul och det är roligt att möta så duktiga lag! Sen JIK har länge varit duktiga och varit bra i JAS. Dom har många duktiga spelare som gör mycket i laget! Derbyn i Jönköping är alltid roliga och spela och heta matcher.

Det var dock KFUM som kunde sno åt sig en 1-2 ledning efter den första perioden. – De första 20 gör vi bra ifrån oss och tar för oss som vi ska. Vi var påkopplade och lyckas göra två mål i första 20 som gav oss ledning inför andra.

En fortsatt tight matchbild följde där andra periodens enda mål gjordes av JIK. – Kul att det är jämt och jag tycker de är en jämt match dock skapar vi fler chanser som vi dock inte sätter i mål.

Ett klassiskt talesätt är att lagen längre ner i tabellen sällan får något gratis och sällan har marginaler. Så blev det här – med bara ett par sekunder kvar kunde JIK göra avgörande 4-3 målet. – Absolut jättetungt att förlora med att dom gör mål med åtta sekunder kvar, men det är ett bra avslut av Elliot och bra pass av Linus. Jag tycker vi var värda minst en poäng så det var tufft.

Vad kan ni ta med er till nästa match? – Vi tar med oss en bra genomförd match som vi var duktiga definitivt men vi behöver sätta våra lägen offensivt. Men annars är jag nöjd med laget att vi utmanar JIK så pass bra.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar