JAS-bloggen
Intervjuer

Första avstamp mot VM: ”Blir ännu mer motiverad att jobba hårdare”

Vårt U19-landslag på tjejsidan var i helgen över till Finland och spelade EFT, första landskamperna efter VM på hemmaplan.

Där skulle man alltså ställas mot Finland, Tjeckien och Schweiz. En av de uttagna var RIG:s Stina Johansson. – Förväntningarna på helgen var såklart att få spela sin första landskamp, vilket var en ära. Men även att få spela och vara med nya spelare som är riktigt duktiga och skapa nya erfarenheter. Man förväntade sig även tuffa och roliga matcher mot duktiga spelare, säger Johansson.

Man inledde helgen med att möta Schweiz. En tight match som avgjordes med drygt 10 sekunder kvar när Moa Dynefalk stod för det avgörandet målet. – Matchen mot Schweiz var första matchen för oss som lag vilket man märkte i spelet. Vi mötte ett Schweiz som gick på mycket avslut och hela tiden var farliga i anfallszon. Vi fick det inte att stämma helt på sista tredjedelen och tajmingen var inte riktigt där. Men vi krigade hela matchen och vann välförtjänt genom att Moa Dynefalk stänker dit en boll på pass av Ebba Törngren i de sista sekunderna. Men det var en tuff första match med mycket spänning kring då många gjorde sin första match i landslagströjan.

I match två väntade Tjeckien. Johansson hamnade i samma femma för andra matchen i rad. En ”RIG-femma” med sina lagkamrater Juni Söderqvist, Cajsa Alm, Thea Löfborg samt Rönnbys Kajsa Johansson. – Vår formation har spelat tillsammans mycket på RIG och vi känner varandra bra. Vi fick ett tillskott genom Kajsa Johansson som kompletterade vår formation mycket bra. I matchen mot Tjeckien stämde det fortfarande inte helt i vårt anfallsspel och vi kom inte till så många lägen som vi hade önskat. Men vi vet vad vi kan och försökte bara behålla tålamodet och fortsätta att trumma på.

Som Johansson är inne på så fick man det inte att stämma helt – förlust mot Tjeckien med 4-2 i en målsnål match. – Även Tjeckien var ett lag som hela tiden hotade i anfall och gick på skott i nästan alla lägen vilket gjorde de fick ett övertag på oss. Dessutom tycker jag att vårt lag hade mer att ge än vad vi fick ut den matchen. Det kändes som om vi inte var tillräckligt heta i anfallszon i de två första perioderna vilket straffade oss. Däremot kommer vi ut mycket starkare i tredje perioden men lyckas inte komma ikapp.

Om matchen mot Tjeckien var en svagare insats så var avslutningen mot Finland klart mer imponerande. Seger med 9-4 vilket gjorde att man tog en andraplats i totalställningen. – Jag tycker att vi stänger ner Finland i deras anfall. De kom ingenstans på vår planhalva vilket gjorde att vi kunde vinna boll och kontra. Det gav oss mycket klarare lägen än dom, dessutom har vi många vassa målskyttar som det verkligen lossnade för denna matchen vilket gjorde att vi var effektiva framåt.

Spelarna som var uttagna under helgen är födda 2003-2004 och är de som konkurrerar om att ta en plats i truppen som till våren ska spela U19-VM igen. – Såklart är VM nått man har i tankarna, speciellt under denna helg. Alla som var med och spelade i helgen men även fler som inte var med i helgen har VM som mål och det är såklart något man siktar mot. Men det är långt kvar och vi alla har en serie att fokusera på hemma i klubblagen. Men med VM i tankarna blir jag ännu mer motiverad till att jobba hårdare på hemma plan.

Vad säger du om din egen prestation under helgen? – Jag är nöjd med min egen prestation under helgen. Jag känner att jag kom in i spelet mer och mer men såklart finns det flera saker att jobba på i mitt spel. Jag hade iallafall väldigt roligt och det var en ära att få representera Sverige!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar