JAS-bloggen
Intervjuer

Landslagsdebutanter i blågult: ”Otroligt lärorikt”

En landslagshelg är över där vi för första gången sedan pandemis intåg kunde samla nationerna för en EFT-turnering (utöver VM då).

En av de uttagna var Borlänges ledande spelare. Hampus Morelius, som såg fram emot en fullspäckad helg. – Förväntningarna var att vi skulle åka ner och ha jävligt roligt samtidigt som vi plockar hem alla tre matcher, säger Morelius.

Väl i Tjeckien så inledde man med att möta Finland, en extra speciell match där Finland hade med drygt tio stycken spelare födda 2004. – Såklart är det speciellt att möta Finland i första matchen, dom är Sveriges största rival så en bättre öppningsmatch går inte att få.

Även om man startade starkt så fick man till sist se sig besegrade med hela 13-9. – Jag tycker vi öppnar matchen jättefint och leder med 5-2 efter första perioden. Sen faller vi igenom ganska så rejält i de andra två perioderna där Finland löser våran press bra i kombination med att vi kanske inte sätter pressen och spelet överlag jättebra.

Morelius som fick prova på både olika positioner samt olika kedjekamrater ställdes inför en viss utmaning. – Inget speciellt egentligen utan alla som är med i laget är otroligt duktiga på innebandy och de är otroligt lättsamma att spela med alla så omställningen var inte speciellt stor.

I match två väntade Tjeckien. I den matchen var det tvärtom där man istället hamnade i underläge, men kunde istället vända matchen och vinna med 8-5. – Väldigt skön vinst, tjeckerna får en smakstart och leder ett tag matchen med 3-0 vilket jag inte tycker speglar matchbilden. Sista 25 minuterna börjar vi att få utdelning på våran press och vårtt fina spel och målen börjar att trilla in. Sen kommer tjeckerna tillbaka och gör 5-5 innan Melker visar på kyla och myser in 6-5 med nån minut kvar. Sen gör vi två i öppen kasse efter det också,så en fartfylld och rolig match med bra tryck och fart både på plan och läktarplats!

I den tredje matchen så krossade man ett ungt Schweiz med hela 11-3. – Exakt, en match där vi dominerar från start till mål, vi får bra utdelning på vårt presspel stundtals och vi rullar upp Schweiz bra. Ett fint sätt att avsluta turneringen på!

Hur nöjd är du med lagets och din egen prestation? – Sett till de stora hela är jag nöjd med det vi åstadkommit sen finns det svackor och detaljer i matcher vi skulle kunna förbättra. Med tanke på att vi spelade ett spelsystem som är ganska främmande och nytt för de flesta i laget så är jag nöjd och när vi sätter spelet som vi ska så funkar det otroligt bra. Sett till min egna insats så kunde jag levererat lite bättre, men det är som det är, det har i vilket fall vart otroligt lärorikt.

För 03:erna så är det något av ett mellanår då det inte är VM på tapeten. – Såklart det är tråkigt att inte ha ett VM att kriga om, men det är inte så mycket man kan göra åt saken utan jag är glad att jag fått uppleva och vara med i EFT iallafall.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar