Poängtapp efter tungt avslut: ”Vi slutar spela för varandra”

Även om det är pågående landskamper så är Juniorallsvenskan igång i flera olika grupper där inte alla lag drabbas.

KAIS Moras killar hade på sina fyra första matcher sju inspelade poäng. – Ja, vi vet om att vi är ett lag som har kompetens att ta poäng oavsett motstånd och det har vi visat än så länge, säger Alvin Karlgren till bloggen.

I match fem så väntade Sandviken/Hofors, ett lag ett par platser ned i tabellen. – Sandviken har ett bra lag, speciellt deras förstaline. Vi var väl medvetna om det och därför tog vi uppgiften på fullaste allvar och med bra fokus.

Efter period ett så hade man gått upp till en 3-1 ledning där Karlgren själv hade gjort ett mål. – Första perioden tycker jag ändå att vi har och kan gå in i andra med en bra känsla. Samtidigt tycker jag inte att vi spelar på den nivå som vi kan spela på, vi går inte riktigt in 100% i alla situationer.

Efter ytterligare 20 spelade minuter hade man en 4-1 ledning. Ett bra utgångsläge, men samtidigt svårt då det ofta kan smyga sig in en viss trygghetskänsla. – Vi har haft som en trend dom senaste matcherna där vi tar ledningen och sedan tappar allt. Vi slutar spela för varandra, går knappt in i situationerna och slutar spela innebandy. Så för oss är det väldigt svårt att ”försvara” ledning, men vi har pratat väldigt mycket om det i laget och hoppas på en förändring till framtida matcher

Och så blev det även denna gången – Sandviken kröp närmare och kom upp till 4-3. Med bara ett par sekunder kvar så kunde gästernas Albin Norin kvittera och rädda en poäng till gästerna. – Sista perioden ger vi bort till Sandviken och det kändes som att vi inte hade någonting att komma med. Vi blir för passiva, försöker knappt göra mål och spelar inte som ett lag.