JAS-bloggen
Intervjuer

Hemvändaren frälste mot topplaget: ”Hade inte kunnat sova om jag missat”

Partille har inte nämnts som en toppkandidat i G-gruppen, men efter helgens resultat är det värt att tänka om.

En av lagets ledande spelare, Saga-Maja Andersson född 2003, har denna säsongen ett unikt upplägg. Hon representerar Partille i JAS, men finns annars numera i Uppsala och spelar allsvenskan med Storvreta. – Ja upplägget blir ju lite speciellt men jag ska vara med och hjälpa till i ett visst antal matcher med Partille. Det finns ett preliminärt schema över säsongen med vilka matcher jag ska och inte ska spela. Min bas är i Uppsala och Storvreta där jag bor på fulltid, pluggar och tränar, säger hon till bloggen.

På sina tre första matcher, där hon själv spelat en så hade man sex inspelade poäng. – Jag har ju hört lite om de tidigare matcherna från både lagkamraterna och tränarna och intrycket jag har fått är att det har gått bra för dem med undantag för matchen mot Landvetter.

Den fjärde matchen som spelades under lördagen var mot en av de andra giganterna i gruppen, nämligen Pixbo. – Tankarna inför var inte så speciella då förutsättningarna var väldigt enkla inför matchen, vi har ingenting att förlora så det var bara att gå in och ”kötta” och jobba hårt som ett lag.

Matchen var jämn. Ställningen 1-1 efter första och en 1-2 ledning efter andra. – Första 40 tycker jag att vi gör det riktigt bra, Pixbo har mycket boll men vi sliter på i försvaret och håller ute dom. Tror också vi hade fyra skott på mål efter 40 minuter så vi var hyggligt effektiva idag och det är nog därför vi leder trots ett ganska stort underläge i skotten. I tredje gick man upp till 1-3 innan Pixbo kunde få utdelning och reducera samt kvittera.

Med bara ett par sekunder kvar dock så kunde Andersson själv, göra sitt tredje för dagen och se till att Partille inkasserade tre nya poäng. – Sista perioden är väldigt lik resten av matchen förutom att vi tappade tålamodet i försvaret vid ett par tillfällen och då tar Pixbo vara på det och sätter dit två mål. Sen att vi fick sätta dit avgörande målet i sista sekunderna var otroligt skönt, hade nog inte kunnat sova inatt om jag hade missat det skottet faktiskt.

Känslan inför säsongen var att vi skulle få se Landvetter och Pixbo slåss om förstaplatsen med lag som Lindås och Lerum bakom sig. Är det så att vi istället kan få in Partille där? – Ja det är väldigt tidigt att säga det redan nu, vi har ett väldigt blandat lag i åldrarna och många unga som verkligen tar för sig mer och mer så jag tror absolut vi kan ta stora kliv i utvecklingen. Att vi har nio poäng efter fyra matcher är självklart jättekul, men det är 14 matcher kvar så då får jag återkomma om 14 matcher med ett svar.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar