JAS-bloggen
Intervjuer

Bragdvändning gav årets första trea: ”Har inte kommit upp i den nivån vi vill”

Inför fredagens match så hade Skoghalls tjejer fått en tuff start och behövde vända trenden.

Man hade på sina tre första matcher, enbart lyckats spela in en poäng i form av ett kryss mot Lillån. – Vi har haft en tuff start på säsongen och inte riktigt kommit upp i den nivå vi vill vara på i 60 minuter. Seriepremiären mot Karlstad var en bra match där vi lyckades ta ikapp ett 0-3 underläge till 3-3 men lyckades inte hålla kvar vid detta till matchens slut. Samma gällde matchen mot Lillån där vi hamnar i underläge och får jaga ikapp under hela matchen och lyckades få med oss ett poäng. Matchen mot Surahammar var jag själv inte med på så den kan jag inte säga något om men 1-10 är för höga siffror, säger Tilda Karlstad till bloggen.

Fredagens match skulle spelas mot Hagfors/Edebäck som hade börjat säsongen med tre raka segrar. – Min känsla inför matchen mot Hagfors var riktigt bra. Vi stod inför en stor utmaning då serieledarna stod för motståndet men detta gjorde oss bara mer taggade. Vi hade en go känsla inom laget och förstod att det skulle bli en tuff match där det gäller att ge allt i alla lägen.

Det började dock tufft när man direkt hamnade i ett 2-0 underläge efter period ett. – Precis som tidigare matcher har vi svårt att komma igång från start vilket straffar oss. Jag tycker egentligen att vi är med i matchen hela tiden men dom är väldigt effektiva i sina avslut. Vi drar på oss utvisningar vilket dom utnyttjar då två av deras mål görs i PP. Period två lämnade fortsatt en del att önska.

Hagfors gjorde enda målet och inför de sista 20 så var det dags att förändra. – Vi pratar om att våga hota och lasta skott på mål då vi hade alldeles för lite skott i första och andra perioden. Även in med trafik framför kasse och kriga. Vi säger också att vi måste våga tro på det och verkligen gå in för det då vi vet att vi gjort det förut.

Under period tre står man för en bragdartad vändning då man via fyra raka mål lyckas vända till 3-4 och ta säsongens första trepoängare. – Vi höjer tempot och hamnar inte efter vilket gör att vi slipper onödiga utvisningar. Vi spelar ett enklare spel och hittar varandra bättre. Lastar mycket mer skott på mål och går på returer vilket lönar sig.

Gruppen är fortsatt jämn där flera av lagen som ”förväntas” vinna istället tappar poäng och det är svårt att säga hur det kommer att sluta. – Jättesvårt att veta så tidigt in på säsongen men jag tror starkt på oss som lag.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar