Kängan efter derbyt: ”Skulle säga att JIK är störst i stan, utan tvivel”

Högintressant derby under onsdagskvällen där Hovslätt stod som hemmalag mot Jönköping.

Jönköping som skulle göra sin tredje match, där man efter de två första stod på full pott. – Första matchen kommer vi med ett bra lag mot ett taggat Vetlanda som bjuder upp på match. Vi var ganska nervösa eftersom det är premiär, jag skulle även säga att vi tagit ut seger lite för tidigt men vi står upp och tar med tre poäng till omgång två. Andra matchen är problemet lite samma sak. Vi är lite spända och nervösa samtidigt som Fagerhult kliver in och gör en bra match. Vi står emot bra till slut och går även därifrån med tre poäng, säger Max Dahlén till bloggen.

JIK som skördade oerhörda framgångar med kullarna 95-98 främst, men även något vass år därefter. Efter det så var det istället Hovslätt som dominerade med sin 01-kull, men nu har vi ett skifte igen enligt Dahlén. – Just nu skulle jag säga att JIK är störst i stan utan tvivel. Redan från uppvärmingen kände jag att vi ville och hördes mer än vad dem gjorde, första minuterna av matchen var vi riktigt heta och där kände vi att vi hade övertaget vilket även speglade resultatet.

Hovslätt skulle alltså bli säsongens tredje match, ett klassiskt derby. – Ett derby är ju alltid ett derby. Det är två otroligt taggade lag som gör allt för sina tre poäng så man vet ju om inför match att allt kan hända oavsett vad de står i matchen.

Efter period ett hade man skaffat sig en 1-3 ledning där storstjärnorna Nyström och sjukt fanns med. – Första perioden går vi in och visar från minut ett att vi ska vinna denna matchen. Vi håller i bollen nästan hela perioden och trycker dit våra lägen.

Inför den sista perioden hade man skaffat sig en 3-5 ledning som utgång. – Andra perioden är det fortfarande vi som är bollförande men vi är inte lika ordentliga. Vi slappnar av lite mer och hovslätt växlar upp mot slutet när vi börjar chansa mer och de gör två mål.

Till sist vann man med 3-6 och tog därmed sin tredje raka segar. Och det fanns såklart ljusglimtar. – Tredje perioden försöker vi som första och andra vara bollförande men hovslätt lyfter laget och äger lite mer boll än vad de gjort innan. Men vi fortsatte spela vårat spel och kunde även då stänga matchen och spela av sista tiden utan problem. Vi tar med oss tre poäng och en otroligt bra insats från samtliga i laget. Vi har även bevisat för varandra att vi kan spela otroligt bra innebandy när vi väl gör jobbet över hela plan.