Målkalas i tredje säkrade segern: ”Måste inse att det inte finns några lätta matcher”

G-gruppen är den som förmodligen har mest spelade matcher hittills där flera av lagen hunnit med fyra stycken redan.

Vetlanda hade på sina tre första matcher två förluster mot topptippade Växjö och Jönköping, samt en vinst mot Husqvarna. Vetlandas Wiggo Rehn summerar de tre första matcherna. – Första tre matcher har som helhet varit okej, men inte mer. Vi började med JIK hemma i premiären som enligt mig kanske är seriens bästa lag när dom har med sitt bästa lag. Vi gör en bra match i 50 minuter, men får ett psykologiskt mål emot oss när vi hade momentum i matchen. Så den förlusten grämer mig enormt då jag tycker vi gör en bra laginsats och var värda mer.

– Växjö borta var tuff på alla sätt och vis. Vi åkte dit med många tunga huvuden efter den hemska bilolyckan utanför Vetlanda. Många i laget förlorade sina närmaste vänner så debet var en tuff match att ta sig igenom. Vi gjorde vad vi kunde, men räckte inte till överhuvudtaget. Växjö var klart bättre. En match att glömma!

– Huskvarna på hemmaplan gör vi en okej match och vinner rättvist. Vi spelar inte vår bästa innebandy, men hittar ett sätt att ta tre poäng på vilket givetvis var skönt.

I den fjärde matchen som spelades under lördagen så mötte man Fagerhult, ett lag som haft det tungt under inledningen. – Fagerhult blev en rolig match, ett lag  jag tycker vi ska ha bakom oss i tabellen.

Efter period ett så hade man skaffat sig ett litet försprång i form av en 2-1 ledning. – Ledning med 2-1 efter första ska vi nog vara nöjda med. Jag tycker inte vi kom upp 100 % i nivå så 2-1 var ett rättvist resultat.

Efter två perioder hade man däremot en 4-2 ledning. – Andra perioden var likadan, jämn och chanser åt båda håll.

Det är först i period tre det lossnar rejält – man lyckas få fart på offensiven och vinner till sist med hela 12-7. – I tredje perioden steppar vi upp och spelar riktigt bra innebandy och får rejäl utdelning. Jag tycker vi vinner matchen rättvist och visar vad vi går för i tredje när vi gick ner på två femmor. Vi är fysiskt starka och vinner matchen på det i sin helhet som vi har kyla när det står och väger i matchen. Grymt skön seger!

Nu har man sex inspelade poäng på fyra matcher och frågan är vart vi finner laget i slutet av säsongen? – Jag tror många kommer bli imponerande av oss resten av säsongen. Vi är ett drivet lag som vill framåt och avskyr att förlora innebandymatcher. Vi är ganska nykomponerade som lag så det kommer bara bli bättre och bättre ju längre säsongen går och vi får spela ihop oss. Vi har många bra spelare och spelare kommer ta stora kliv så det kan bli en rolig säsong för oss, det tror jag verkligen. Vi kommer gå för att vinna så många matcher vi kan, sen får vi se hur långt det räcker. Vi har även en driven tränare som vill framåt och vill utveckla samtliga, både som individer och lag.

Vetlanda som är nya i JAS inför den här säsongen har nu fått känna på tempot och även därmed noterat vad man behöver jobba med och utveckla än mer för att bli bättre. – Det finns såklart alltid mycket att jobba med. Vi är nya och många unga i laget så det finns mycket att lära och se. Vi måste bli lite mer kalla när det går emot och klara av motgångar på ett bättre sätt. Det finns även saker i spelet både med och utan boll som vi måste jobba på för att utvecklas. Vi måste också inse att det inte finns några ”lätta matcher” längre som i ungdomsserierna. I stort set alla lag är bra och kompletta så man måste gå in med rätt inställning till varje match och ge 110 %. Gör vi inte det vinner vi inga matcher i JAS och det har vi redan märkt.