Avgjorde efter tränarutvisning: ”Han har foten på sargen”

C-gruppen som i år är den som innehåller lagen från Värmland, Örebro samt Lockerud. Att Västerås/Surahammar skulle finnas med i toppskiktet var inte oväntat och än så länge har man svarat upp bra.

Man hade två raka segrar där man bland annat tog en tung skalp mot en toppkonkurrent. – Både mot Karlskoga och Karlstad gör vi två bra första perioder där vi tydligt är det bättre laget men i andra perioden i båda matcherna så går vi ner oss rejält och släpper in de båda lagen lite i matchen. Karlskoga matchen kände att vi hade den under kontroll trots den dåliga andra perioden och går ut i tredje och spelar av den. Jämfört med Karlstad matchen där vi behöver ta oss upp betydligt mer i nivå inför sista vilket vi gör till en viss del. Dock kände jag efter matcherna att vi har mer att ge och måste hålla oss på högsta nivå igenom tre perioder för att kunna fortsätta vinna matcher, säger Felix Enberg till bloggen.

Match tre skulle spelas mot Lillån och det under onsdagskvällen.- Jag ser definitivt Lillån som ett topplag med många duktiga spelare. Lillån kan ta sig långt Jas. Jag ser dem som ett lag som kan ta sig till festen.

Period ett innehöll en del utvisningar, men få mål. Ställningen var 1-1. – Det speglar matchbilden till en viss del. Då vi blev väldigt överraskade över att Lillån kom ut i fullplanspress där de gör ett snabbt mål. Vi har inte så mycket boll de första 10 minuterna och slår bort mycket passningar. Men vi kommer in i det mer och mer och får med oss två utvisningar på kort tid vilket gynnar oss såklart. Hade perioden slutat med Lillån i en 2-1 ledning så hade jag faktiskt inte sagt att de var orättvist. För de är bättre i stora delar av första.

Period två innehöll inte så mycket mer egentligen, men ett par fler mål. Det var Västerås/Surahammar som stod för två av dem och hade en 2-3 ledning då Lillån bara gjorde ett. – Vi gör en bra andra period där vi straffar deras höga press. Jag känner att vi kan behärska den bättre och ta oss ur den och skapa chanser med all yta som öppnar sig. Jag tycker att i andra perioden så gör vi en betydligt bättre period än i första men känner att det finns mer att ge från de flesta i laget. Så vi var såklart nöjda med att vi hade vänt matchen men tror de flesta kände att de kunde spela betydligt bättre.

Den sista perioden skulle bli händelserik. Vid ställningen 3-3 så drabbas Lillån av en utvisning på en ledare och i det efterföljande powerplayet så kunde man nyttja sin chans och avgöra matchen med ett 3-4 mål. – Det som händer är att deras tränare har foten på sargen och bollen studsar upp på hans fot och Lillån för en utvisning vilket är turligt för oss men såklart väldigt surt för Lillån. Det här blev vårt fjärde powerplay i matchen trots att vi fått utdelning på powerplay i första perioden så var det inte något fint powerplayspel. Men vi snackade ihop oss nu innan powerplayet och pratade om en sak vi skulle göra. Vi får bättre rull nu och utnyttjar chansen vi får i powerplay för att kunna avgöra matchen genom en variant vi pratade om.

Tre raka segrar – hur ser du på fortsättningen och ert mål? – Såklart är de kul med tre raka segrar och speciellt när två av dem är mot toppkandidater men det är en lång bit kvar på säsongen och vi tar det match för match. Jag känner att vi fortfarande inte gjort någon riktigt topp match än men har ändå lyckats vinna vilket är en styrka att ha. Vårt första mål är att ta oss till play-off och spela bra innebandy sen hur det går därefter får man se då. Klart vi vill till innebandyfesten men det är långt dit och inget man ska tänka på nu utan nu är det fokus igen mot nästa match och den kommande träningsveckan.