Okategoriserade

Hittat formen efter svag premiär: ”Får acceptera att det kan ta tid”

Matcherna tickar på och känslan är att omgångarna kommer oerhört tight emellanåt. Flera lag har redan spelat omgång tre och går snart in i nästa omgång.

Floda/Kärra hade en tuff premiär där man något oväntat förlorade mot Göteborg med 9-5 vilket kan sedan följde upp med 10-2 mor Zenith. – Vi kom inte upp i nivå under premiären och hade det väldigt svårt att göra mål på våra lägen, samtidigt som vi läckte lite i defensiven. Så sedan dess har det varit att finslipa lite delar i spelet. Vi är trots allt ett helt nytt lag och vi måste acceptera att det kan ta tid, säger lagets kapten, Joel Ryberg till bloggen.

Match tre spelades mot Pixbo under onsdagen. Pixbo som tillhör H2-gruppen som man därmed möter en gång. – Vi var inställda på att vinna matchen, precis som vilken annan match som helst. Det märktes tydligt på laget redan vid samling. Stämningen är väldigt bra, trots att vi saknar en hel del spelare så går vi in med en positiv inställning. Vi visste att vi var tvungna att göra en riktigt bra match för att ta tre poäng.

Även om Floda/Kärra tog ledningen så var det Pixbo som hade ledningen med 1-2 efter period ett. – Första perioden är väldigt jämn. Vi tar ledningen, till skillnad från majoritet av våra matcher tidigare där vi släppt in första målet. Första kvarten är extremt jämn, men jag tycker att vi tappar skärpan sista fem vilket gör att vi bjuder in Pixbo. Vi blir för passiva i defensiven och glömmer i princip bort vår offensiv.

Period två startade man starkt med tre raka mål och hade till sist 5-3 efter 40 spelade. – Vi gör det vi sagt i paus och går ut och spelar vår innebandy igen. Vi lägger mer fokus i offensiven, vilket resulterar i två snabba mål som är matchavgörande i slutändan. Vi är påkopplade i andra perioden, har en bra energi vilket leder till att vi både är disciplinerade i defensiven och effektiva i offensiven.

Även om Pixbo reducerade tidigt i period tre så kunde hemmalaget Floda/Kärra tillslut vinna med hela 10-6. – Jag tycker vi gör det mesta bra. Emellanåt halvdant som jag nämnt, men i slutändan gör vi en riktigt bra insats. Energin finns och viljan att vinna är enorm. Samtliga spelare presterar på en riktigt hög nivå och det gör att vi vinner matchen. Det var skönt att visa vad vi går för när vi når den här nivån.

Sex poäng på tre matcher med ett kombinationslag – hur långt kan ni ta er i år. – Jag tror och hoppas att det blir riktigt bra i år. Vi siktar högt och målet är festen. Sen är det klart att vi hade velat ha med oss tre poäng från premiären mot IBK Göteborg, men där kommer vi inte upp i nivå och gör en svag insats. Därför är det extra skönt efter matchen mot Pixbo, där vi visar vad vi går för. Vi måste bara behålla den nivån framöver och det är vi tvungna att göra om vi skall ha festen som slutmål.

Framöver har man matcher mot lagen i både H1 och H2 där i princip alla matcher är inom Göteborgs gränser. Men det finns såklart ett möte som Ryberg ser fram lite extra emot. – Derbyn är alltid roliga, så att möta Lerum två matcher ser jag framemot. Jag tror att det kan bli matcher som både är roliga att kolla på och att spela.