Blandar sig in i toppfighten efter stark start: ”Folk trodde nog inte på oss innan”

Ett par omgångar in så tar vi en kik i killarnas D-grupp där vi har ett hyfsat väntat toppskikt, även om vissa lag gått starkare än väntat.

Täby hade på sina två första matcher fyra inspelade poäng, ett kryss mot Väsby samt en imponerande vinst mot Bele Barkarby. – Våran första match mot Väsby är jag såklart inte nöjd med, en match där vi inte alls kom upp till våran nivå. Vi lyckas ändå hålla ledningen men med 20 sekunder kvar så gjorde Väsby 5-5, så det var ett tufft poängtapp. Matchen mot Bele är vi mer nöjda med. Vi kände att vi va det bättre laget genom stora delar av matchen. Återigen tappade vi in en kvittering när motståndarna körde 6 mot 5, men sen hade vi lite flyt med oss och lyckades få in en retur med bara 20 sekunder kvar. Självklart jätteskön och viktig vinst mot ett Bele som dom flesta trott ska vinna våran JAS-grupp, säger Alex Jansson till bloggen.

Under tisdagskvällen ställdes man mot Rotebro, ett lag som inte tippas i toppskiktet. – Tankarna var som vanligt innan match, försöker inte tänka allt för mycket vilket motstånd som står på andra sidan utan bara in och köra vårt spel.

Täby hade en 3-2 ledning efter period ett, men var långt ifrån nöjda med det. – Våran första period är inte alls bra, alla i omklädningsrummet höll med om att vi kan så mycket bättre än vad vi visade i första perioden, så ingen bra period.

Om första perioden var svag så var andra perioden en total islossning. Man gick från 3-2 till 10-2 och lyckades blanda annat göra mål i boxplay. – Största skillnaden är att vi drar upp vårt tempo och i stort sätt alla höjer sig individuellt, när vi drog upp tempot så kunde inte Rotebro hänga med helt enkelt vilket gav oss många lägen som vi satte dit.

Till sist blev det 11-4 och tre nya poäng vilket gör att Täby fortsätter finnas med i det absoluta toppskiktet. – Tre poäng är alltid det viktigaste och en bra målskillnad. Tror det vi ska ta med oss att i sånna här matcher där motståndaren är sämre på pappret, då är de viktigt att vi lyckas komma upp i vårt tempo så som vi gjorde mot Rotebro i 2:a och 3 perioden. Vi måste sätta tempot högt från start.

Mycket om snacket i er grupp har ju varit kring Bele – tycker du folk underskattar er?

– Ja det har ju varit mycket snack om Bele och många har dom som favoriter så det har ju gjort att vi har kommit lite i ”skuggan” eller vad man ska säga. Jag tror att om folk inte riktgt trodde på oss innan Bele matchen så tror jag att många tror på oss nu efter när vi lyckades ta tre poäng mot dom. Vi i laget tror i alla fall på oss själva och varandra och ser fram emot vart denna säsong kan ta oss!