Nytt styrkebesked i derbyt: ”Har stora chanser att gå långt”

Det vaknades mitt-i-veckan-derby under tisdagen nere i Kalmarregionen där ett lag fick ett klart favoritskap på sina axlar.

CL98 som hade två raka segrar i ryggen. Först slog man KFUM Jönköping borta i premiären och följde sedan upp med att slå Hovslätt på hemmaplan. – Första matchen mot KFUM var det såklart lite nerver, första JAS matchen på länge och lite nya ansikten i laget. Matchen mot Hovslätt hade vi en del folk borta på annat vilket betydde att flera yngre spelare fick mycket speltid. Vi gör det bra med tanke på omständigheterna och visar att vi är ett starkt lag, säger Hugo Lindeborg till bloggen.

På andra sidan stod alltså FBC Kalmarsund Ungdom som väcker något visst lagen emellan. – Klart det finns derbykänsla Det har varit bra matcher mot Kalmarsund och jag tror även denna kan bli bra.

Ni har ju ett visst favoritskap på era axlar, vad sa ni inför?

– Spela vårt spel och försöka att inte bli för till oss bara för att det är derby.

1-1 efter period ett följdes upp med en 2-3 ledning för CL efter 40 spelade minuter. -Typisk match mot FBC där båda lagen delar chanser. Mycket fram och tillbaka där båda lagen har mycket lägen. Kändes som vi hade lite stolpe ut de två första perioderna.

Det var först i tredje perioden det lossnade rejält och siffrorna rann iväg. Till slut blev det hela 5-10 i CL:s favör. – Vad skillnaden är vet jag faktiskt inte, men jag tror målskyttet bara lossnade helt enkelt. När våra bollar började trilla gick luften ur lite för FBC kändes det som.

Tre raka segrar, hur långt kan det räcka i år?

– Det får framtiden visa men jag tror vi har stora chanser att gå långt och det är såklart målet!