Nollade motståndet i tuff öppningsmatch: ”Vår målvakt räddar mycket”

I G-gruppen har det främst varit snack om två lag som ska göra upp - just dessa två ställdes mot varandra i helgen.

Pixbo gjorde sin första match för säsongen och det med ett starkt lag, med flera spelare som har SSL-spel i benen. – Jättekul att starta säsongen med en match mot Landvetter direkt. Jag var lite osäker på om jag skulle hinna tillbaka från en lättare skada så jag var mest nervös för den saken, säger Frida Hellström till bloggen.

Matchen i sig blir intressant då det dels är ett derby, men även två lag av hög kvalitet och det har utvecklats en rivalitet lagen emellan. – Ja det har det, både vi 03or och 04or har haft tuffa matcher mot dem i flera år så det klart det har blivit lite rivalitet mellan oss.

Det var Pixbo som fick en fin start och hade en 2-0 ledning efter period ett. – Första 10 tycker jag att de får bra utdelning av sin höga press och vi slår borta mycket bollar. Men ju längre perioden gick desto bättre kontroll fick vi och kunde styra spelet mer. Sedan har de mycket farliga chanser som inte går in.

Resultat gick i samma tema och man hade 3-0 efter två perioder, även om matchbilden hade en annan karaktär. – Nej det tycker jag inte, de har flera chanser som de inte sätter men vi jobbar bra i försvaret och vår målvakt Hanna räddar mycket.

Till sist tre tunga poäng. Vad kan ni ta med er från matchen? – Att vi har ett bra försvarsspel framförallt, att hålla nollan mot ett lag som Landvetter vars offensiv är väldigt bra är något vi kan ta med oss.

Om vi ser till gruppen så har ju mycket av snacket gått kring er och Landvetter. Hur ser du på gruppens utformning? – Jag tror som alla andra att det kommer att stå mellan oss och Landvetter i toppen sedan känns det lite mer öppet. Jag har inte jättebra koll alla lag men Lindås och Lerum känns som om de kan bli tuffa också.