JAS-bloggen
Intervjuer

Tung trea efter stark vändning – berömmer motståndet: ”Ser fram emot att mötas igen”

Vi avrundar helgen med att kika på damernas H-grupp som haft en hel del matcher igång. 

Under lördagen så brakade Warberg och CL98/Kalmarsund samman. Warberg som i sin första match förlorade borta mot FCH med 5-3. My Hedberg spelade inte den, men har fått mycket återberättat i efterhand. – Som jag har uppfattat det var det en jämn match, vi spelade en bra förstamatch i JAS. Vinsten kunde likaväl gått till oss, säger Hedberg till bloggen.

En träningsvecka emellan inför gårdagens match där man haft chansen att slipa på detaljerna. – Under veckan som varit har vi fokuserat en del på att hitta ytorna utan boll då vi märkt att de kan bli stillastående på planen stundtals. Vi har även haft fokus på lite fokus på frislag och eftersom vi inte hade jättebra koll på CL/Kalmarsund så la vi inte fokus på dem utan på det vi kände att vi behövde.

Hur gick tankarna inför? – Vi var inställda på en jämn och tuff match. Detta är ett lag som jag aldrig har mött innan men hört mycket om och vet att dom har många skickliga och bra spelare från Smålandsuttagningarna.

På annan ort, i Kalmar, så möttes samtidigt Kalmarsund och Warberg i den södra allsvenskan. Där fanns det spelare i båda lag som kunde funnits med på planen – Vi i JAS har en stabil trupp som vi spelar med, och allsvenskan har sin trupp. Det finns samarbeten emellan om det behövs, men det hade inget utan lagen behov av i gårdagens match.

Warberg hade en 2-1 ledning att gå på efter de första 20 spelade minuterna. – CL/kalmarsund spelade ganska lågt i första perioden vilket gjorde det enklare för oss att rulla bollen, vi hade många fina lägen där deras målvakt gjorde fina räddningar.

Inför period tre så hade man tappat sin ledning och det var gästerna som hade 2-3 att spela på. – Inför tredje perioden pratade vi mycket om att lugna ner spelet och spela enklare pass då vi tappade på de i andra perioden. Vi gick även ner på två femmor för att få mer effekt.

Till sist blev det Warberg som tog tre poäng där Hedberg själv klev fram som avgörande målskytt. – Det var helt klart en rolig och jämn match men jag tycker det var en välförtjänt vinst. Båda lagen är spelvilliga lag och jag ser fram emot att mötas igen.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar