Okategoriserade

Störde rivalen i 60 minuter: ”Båda lagen känner igen många ansikten”

Ett av lagen som tippats lägre ner i årets tabell är Malmö som hör hemma i H-gruppen tillsammans med en del andra Skånelag och lag från Småland samt Halland.

I sin premiär så förlorade man en tuff bortamatch mot Växjö med 4-1. – I premiären mot Växjö spelar vi enligt matchplan, vi gör en bra insats, men skärpa i avsluten saknas. Det vi fokuserade på efter den matchen var helt enkelt att fortsätta trumma på på samma sätt men växla upp ett par nivåer när det kommer till avsluten, säger Malmös Isa Burgstaller till bloggen.

Under söndagen ställdes man mot Lund. Även om Lund under senaste åren satt sig i en stark position och är en tydligare favorit så finns det självklart rivalitet. – Jag är säker på att båda lagen känner igen många ansikten vilket jag tror triggar upp en del. Man vill aldrig förlora mot någon man känner. Dessutom går flera av oss på samma skola eller spelar i distriktslag tillsammans, så att få höra om en förlust från en i andra laget när man träffas är det klart ingen som vill.

Hur gick snacket kring Lunds ”favorittryck” innan matchen?

– Det var absolut en punkt vi tog upp inför matchen. Vi vet att Lund är ett topplag och att det kommer krävas höga prestationer  i varje situation för att stå upp mot dem, vilket jag tycker vi gör.

Även om Lund inledde bäst så kunde hemmalaget Malmö något chockartat vända matchen till en 3-2 ledning efter period ett. – Hela den första perioden tycker jag vi visar att vi inte vill ge bort matchen. Vi vänder 0-2 till 3-2, vilket de nog inte var beredda på.

I period två fortsatte man hålla jämna steg och hade 4-4 att gå på inför period tre. – 4-4 inför sista, det finns inget att hålla tillbaka på. Efter en stor förlust förra säsongen är det inte vi som har något att förlora. Vi vet att vi är med i matchen och vi går inte för något annat än vinst.

Även om man gav allt så orkade man inte till sist – en uddamålsförlust blev det till slut. – Alltid otroligt surt att förlora med uddamålet, men vi genomför en bra match som lag. Vad vi tar med oss är att vi vet att vi kan hålla en hög nivå, och gör vi det kommer vi absolut kunna hålla oss i de övre delarna av tabellen.

Sett till årets säsong, vad har ni för förväntningar?

– Vi har flera nya spelare i truppen, både folk underifrån och från andra klubbar vilket känns riktigt roligt. Jag tror vi kommer kunna ha roligt tillsammans och med den kvaliteten spelarna håller kommer vi kunna ha en rolig säsong framför oss med många välspelade och vunna matcher!