JAS-bloggen
Okategoriserade

Nykombinerade laget hittade rätt i premiären: ”I början var det uppdelat”

Vi tar en sista koll från helgen och hittar där damernas H-grupp som drog igång.

Det är CL98 som under sommaren ingått i ett samarbete med Kalmarsund och därmed har ett kombinationslag. Två föreningar som alltså går samman. – I början var det uppdelat, vilket kanske inte är så konstigt. Men FBC-tjejerna kom snabbt in i gruppen efter bara några träningar. Numera märks det inte av att vi från början var två motståndarlag, utan vi har blivit riktigt bra kompisar, säger Elsa Borgengren som tillhört CL98.

Premiären hade man alltså i söndags mot Stanstad, där man fick bära ett favorittryck. – Spännande med premiären. Förra året spelade vi endast två matcher i serien vilket innebär att JAS fortfarande är väldigt nytt för oss. Det ska bli väldigt roligt att få möta tuffa motstånd och vi kommer nog utvecklas och lära oss mycket under säsongens gång.

Trots att man hade en 3-1 ledning efter period 1 så var man inte nöjda. – Första perioden var slarvig där vi gör en del misstag. Jag vet att vi kan prestera bättre än så.

Även om resultatet var sämre i andra, sett till att det stod 4-2, så var matchbilden bättre enligt Borgengren. – Jag tycker att andra perioden speglar matchbilden prestationsmässigt. Därimot ville bollen inte gå in.

Tillslut blev det komfortabla 8-3 och det fanns saker man kunde ta med sig, men även saker att jobba vidare på. – Från tredje perioden tar vi med oss de lugna och kontrollerade spelet då vi låter bollen göra jobbet. Det vi kan förbättra är som alltid snacket och samarbetet på planen.

Efter att samarbetet ingåtts och CL:s unga duktiga tjejer kombinerats med Kalmarsunds något mer erfarna och spetsiga, så har bloggen tippat lag på en playoff-plats. – Jag tror att våra chanser är stora om vi spelar vårt spel genom säsången. Vi har många duktiga spelare och målgörare.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar