JAS-bloggen
Intervjuer

Gruppgenomgång – skickar passning till konkurrent: ”Iår är det vårt år”

För ett par dagar sedan presenterades F-gruppen på bloggen. Nu tar vi hjälp av Jönköpings Nelly Flodin som får ge sin syn på gruppens utformning.

F-gruppen som iår innehåller lag från flera distrikt – Västergötland, Småland och Östergötland. – Jag tror de kommer vara jämt på toppen mellan vissa av lagen däremot har jag inte bra koll på IBK Lockerud Mariestad, IBF Linköping, Linköping IBK ungdom och Solfjärderstaden IBK. Eftersom vi inte har varit i samma grupp som dom innan så vet inte mycket om dom men personligen tror jag att vi i JIK såklart kommer vara en av dom på toppen samt Fröjereds IF och IBK lockerud Mariestad kommer vara topp tre. Tyvärr tror jag att de kommer bli lite jobbigare för fristad som har haft de jobbigt tidigare i JAS, säger Flodin till bloggen.

Hon lyfter fram ett blåklätt lag som ett av de tuffaste i gruppen som väntar. – Jag tror Fröjered blir en tuff match att spela eftersom dom har ett riktigt bra lag med bra spelare,men även har dom förstärkt sitt lag med tvillingarna Härnborg från Mullsjö som jag tror kommer bidrag med mycket till Fröjered så de kommer bli en tuff match.

En poängdrottning tippar hon finns i sitt eget lag, en duktig 05:a som lär få göra SSL-debut under säsongen. – Mira Markström är en skarp spelare med bra skott och hon gör många poäng varje match så jag tror hon har stor chans att bli gruppens poängdrottning.

En önskad värvning, om hon fick välja fritt från gruppen, hittar hon i värsta konkurrenten. –  Om jag hade fått välja en värvning hade de jag förmodligen valt Elin Knutsson från Hovslätt. En bra och skicklig spelare som är en stabil back med god spelförståelse.

Hur tror du er grupp står sig kontra andra runtom i landet?

– Riktigt svårt att säga med tanke på att förra säsongen blev som den blev. Men det finns ju en del lag som är starka historiskt. Men har inte jättebra insikt i de andra grupper utan lägger fokus på våra matcher men tror att vi har en chans mot dom för vi har fått in nya spelare i laget och känner oss stark så de kan göra oss jobbiga att möta och kan ta oss långt.

Tycker du något borde ändras med JAS om du fick önska?

– Jag tycker inte de finns något att ändra på. Tycker det är bra som det är nu i JAS efter att dom ändrade på att 03:or fick vara med i år igen efter att inte förra säsongen blev av, bra beslut.

Även om Hovslätt har varit den ledande föreningen på damjuniorsidan under ett par år just i JAS så kan det vara på väg att ske ett skifte då ett par spelare också gått till JIK, från just Hovslätt. – Hovslätt är ett bra lag, men jag tror vi har en stor chans mot dom i år om man kollar på vårt spel de senaste matcherna så har vi chans mot dom. De kommer fortfarande vara en av de tuffaste lagen att möta just för att det är ett derby och derby säger ju alltid något extra, men vi ska göra vårt och det spelar ingen roll vem som står för motståndet. Vi ska vinna våra matcher. Men Hovslätt har även förlorat några spelare tex två till oss men, också så har 02:orna försvunnit. I år är de vårt år.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar