JAS-bloggen
Intervjuer

Cupvinst höjer förväntningarna på årets säsong: ”Fortsätta trumma på”

Under förra helgen så avgjorde JAS-Elit Cup i Örebro, försäsongscupen som numera har flera år på nacken och som är ett populärt alternativ för lag från hela Sverige.

Återigen, fokus under försäsongscuper kan variera väldigt från lag till lag. Vissa går enbart för vinst och vissa vill spela ihop sina lag. Ett av lagen som var på plats var Genar som det till sist skulle gå väldigt bra för. – Med tanke på att vi har tränat på rätt så bra under sommaren och även haft ett par träningsmatcher innan cupen så tycker jag egentligen inte att det har någon betydelse att cupen är tidigt på säsongen och därför fokuserar vi inte direkt på något speciellt mer än vad vi brukar fokusera på, säger Lukas Wahl till bloggen.

Man hamnade i en grupp tillsammans med Västerås, Karlskoga och RA19. – Vad jag vet så har vi inte mött dessa lagen tidigare och visste därför inte riktigt hur deras spel såg ut. Men som sagt så är alla lagen i denna cup duktiga så man förväntade sig mycket tufft motstånd.

Gruppspelet skulle stanna på sex poäng då man slog RA19 och Karlskoga innan man förlorade mot Västerås i den sista matchen som blev en ren gruppfinal. – I matchen mot Karlskoga går vi in med rätt inställning  och alla är taggade. Vi sätter dem lägena som vi får samtidigt som vi har ett stort fokus i försvaret. Denna match vinner vi med 6-0 .

– Nästa match var mot RA19 där vi inte riktigt får till vårt spel och har många skott i täck. Vi hade det mesta av spelet men lyckades inte riktigt få in bollen med tanke på hur många lägen vi hade. Till slut vann vi matchen men vi kände att vi hade mer att ge, men det viktiga var att vi vann matchen så vi tar med oss våra poäng. Slutresultatet blev 3-2.

– Sista gruppspelsmatchen var mot Västerås. I denna matchen har vi en hel del lägen att kunna göra mål men tyvärr väljer vi att passa istället för att skjuta och när vi väl sköt så missade vi målet. Medans Västerås satte sina lägen så slutade denna matchen 4-1 till Västerås. Vi var inte nöjda med detta resultatet och nu var det bara att ladda om till åttondelsfinalen mot RA19 i A-Sluspelet.

Ja det blev alltså RA19 i åttondelen igen då även de flesta 3:erna tog sig vidare till slutspelet. En match vann man betydligt klarare med 7-2. – Nu när det var slutspel så var det såklart lite extra nervöst. Men så länge vi gick in och spelade ”vårt” spel så visste vi att vi skulle vinna. Så vi gick in och gjorde det vi var bra på och matchen slutade 7-2.

Tuffare skulle det på pappret bli i kvartsfinalen när man mötte Lillån, ett av de topptippade lagen i cupen. Siffrorna skrevs dock till klara 6-1 även om matchen hade ett annat ansikte. – I denna matchen har vi det mesta bollinnehavet vilket gör att vi kan kontrollera matchen ganska bra. Vi skjuter även mycket mer och gör därför så många mål. Jag skulle därför säga att vi hade väldigt bra kontroll på denna matchen, men den var väldigt jämn fram tills de tog ut sin målvakt och siffrorna började springa iväg.

Väl i semifinalen skulle man få revansch på Västerås – men vad sa man egentligen innan matchen? –  I gruppen när vi mötte Västerås så missade vi många lägen och passade istället för att skjuta. Alltså skulle vi gå in och skjuta ännu mer än tidigare. Vi spelade inte heller riktigt vårt ”egna” spel utan vi hamnade i deras tempo och spel vilket gjorde allt mycket svårare. Så vi skulle som sagt gå in och spela ”vårt” spel och inte kladda till det.

Man besegrade Västerås med klara 4-0 och väl i finalen väntade Falun. På nytt visade man oerhörd styrka och slog det namnkunniga laget med 2-1 i en tight drabbning. – I denna match kommer vi till de farligaste lägena även om Falun har mer bollinnehav. Vi sätter även de lägen som vi har vilket gör att vi vinner denna matchen och drar det längsta strået. Jag tror även att våran målvakt och tajta försvarsspel har en stor betydelse till att vi vinner, då Falun gärna ville slå diagonalt genom vårt försvarsspel men det läste vi ganska snabbt och hade därför många kontringar. Våran målvakt gör många viktiga räddningar i målet vilket har stor betydelse.

Genarp spelar som vanligt i Skånegruppen och frågan är – hur långt räcker man under året säsong efter den här fina inledningen? – Det är svårt att veta hur det ska bli framöver men jag tror att vi kommer fortsätta att trumma på och göra det vi är bra på sedan får man se hur det går.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar