JAS-bloggen
Intervjuer

Klubbyte och U19-uttagning: ”Har inte smält det riktigt”

Under onsdagen så presenterade de nytillsatta U19-tränarna, Jonathan Brolin och Henrik Lorendahl sin första trupp för killarna. Brolin med flera år bakom sig i Dalen samt varit involverad i herrlandslaget i olika roller och Lorendahl som en riktig AIK-legend med en drös med rutin.

En av de uttagna spelarna är Stockholmskillen Anton Österlund. – Väldigt chockerande måste jag säga, inget jag var beredd på och har fortfarande inte smält det riktigt. Men sjukt roligt, säger Österlund.

Österlund har tidigare tillhört Väsby, men har här i dagarna presenterats av AIK i en permanent övergång. – För det första så är jag gnagare, men i och med samarbetet med Väsby så fick jag därigenom testa på lite förra säsongen när Väsbys säsong stängdes ner. Och när frågan kom om jag ville ta steget över helt så var det ingen tvekan.

Österlund har funnits med i AIK:s träningsmatcher och matchats med två andra ynglingar, nämligen Emil Mattsson som även han blev uttagen samt Kim Giulotte. Femman har varit involverad i mycket offensivt i flertalet målrika matcher. – Det har känts bra, vi känns stabila och säkra defensivt och skapar lägen framåt, så det känns bra.

Att U19 är något som många drömmer om är inget nytt och heller inget undantag i det här fallet. – Man har väl haft det i åtanke att snart är det våran tur, men att jag skulle vara med och slåss om en plats har jag faktiskt inte tänkt på. Men det ska bli jätteroligt och jag är sjukt taggad.

Då VM spelas vartannat år och 02:erna har sitt nu (där det dock finns ett par uttagna 03:or) så får inte 03-kullen ett helt eget VM. – Det är inget jag tänkt på, men det är klart det känns lite trist att det blev våran årskull som slapp.

Om vi ser till Bosönlägret som kommer. Vad har du för förväntningar på lägret? –  Att få dra på sig en blågul tröja är speciellt, även om det bara är ett läger. Det ska bli roligt att få höra hur andra tänker att innebandy ska spelas och saker runt omkring. Träffa massa människor jag inte träffat förut och få spela massor med innebandy.

Är det någon du är lite extra sugen på att lira med som du tidigare sett/hört om? –  Ska bli kul att få spela med personer man aldrig spelat med förut, så näst intill allihopa. Men lite extra kul kommer det bli att få återförenas med personer man spelat med förut i klubblaget, Björkman och Ljungström.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar