JAS-bloggen
Intervjuer

Belönades med en VM-plats efter debutsäsongen: ”Den har varit mycket lärorik”

För snart två veckor sedan så presenterades damernas trupp till U19-VM på hemmaplan. Ett mästerskap som blivit uppskjutet flera gånger om, men som nu ska avgöras.

En av de uttagna är Lunds irrationella forward, Minna Karlsson. Ett stort grattis till henne börjar vi med! – Tack så mycket, det var såklart jätteroligt, säger Karlsson till bloggen.

Mästerskapet har blivit uppskjutet tre gånger om – en svår sits att hantera både för stab, men självklart för spelarna som varit aktuella för mig processen. – Det har varit mycket ovisst och svårt att förbereda sig när man inte riktigt vet om det blir av, men samtidigt hade det varit så för alla och som individ har man inte kunnat ändra på någon. Så det har bara varit att fokusera på det som man faktiskt kan göra något åt och se till att man håller sig i så bra form så som möjligt.

Om man istället ser det positivt – spelarna har fått mer samlingar i landslagssammanhang och fått möta likartade spelare. – Det har varit roligt med fler läger och man känner alla spelare bättre, men lite ovisst när VM väl kommer genomföras vilket har gjort det svårt att fokusera på VM när man inte vet exakt när det skulle var

Lund var ju nykomlingar i SSL under säsongen och valde allt som oftast att matcha ett man-man liknande spel. Även om laget hade det tufft emellanåt så kunde Karlsson noteras för imponerade 27 poäng på 24 matcher. – Jag är ganska nöjd med min och mitt lags säsong. Den har varit mycket lärorik och det har varit spännande att se hur både vi står oss mot ett bättre motstånd, vilket vi kommer kunna ta del av nu när vi kommer in i nästa säsong för att göra den kommande ännu bättre.

Sverige kommer i sin grupp ställas emot Slovakien, Lettland och Tjeckien. – Jag se oss helt klart som favoriter att vinna gruppen. Det är svårt för mig att säga hur bra de andra lagen är då jag inte har sett dem spela.

Om vi ser er som lag – vad tror du blir viktiga faktorer i slutändan för att ta guldet? – Vi har väldigt många skickliga spelare som alla är enormt duktiga individuellt alla har en enorm vilja att vinna. Jag vet att vi kommer kämpa stenhårt för att vinna alla matcher och då kommer det inte vara mycket som kan stoppa oss.

Förmodligen kommer 300 på varje match tillåtas. Hur viktigt är just den aspekten? –Det är otroligt kul att det kommer kunna vara publik på matcherna och är viktigt för att får fram det lilla extra i sitt spel, speciellt när man har spelat utan publik så länge kommer det vara en riktig stämningshöjare.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar