JAS-bloggen
Intervjuer

Umeålaget imponerade tidigt i försäsongsscup: ”Ovant att spela match så tidigt”

I helgen så avgjordes Newbody floorball Cup i Stockholm. Detta var andra upplagan och första gången man hade med en klass för HJ också.

Ett av lagen som var nere var Thorengruppen som siktar högt kommande säsong. – Väldigt kul med cup såklart, lite nervöst och ovant att spela match då det är tidigt på säsongen och såklart är det viktigt att få till spelet inför kommande säsong, säger Filip Norman.

Thorengruppen spelade i C-gruppen och mötte Ledberg/Solfjäderstaden, Torshälla och Åkersberga. – Om jag ska vara helt ärlig så hade vi inte dödens grupp, men ändå lag man känner igen.

Man inledde med att överraskande åka på en förlust mot Ledberg/Solfjädern med 2-4. – Första matchen förlorar vi. Jag tycker vi spelar bra, skulle nästan säga att det är spel mot ett mål, men vi får inte till det lilla sista tyvärr.

I och med en förlust i första så blev det genast skarpt läge. Det blev en poäng mot ”Ackers”, följt av en tung vinst mot Torshälla med 8-6. Det gjorde att man knep andraplatsen bakom Torshälla, före Åkersberga på fler gjorda mål skulle jag tippa. – Nästa match möter vi ”Ackers” och vi gör en riktigt bra första period, men i andra tappar vi det totalt tyvärr. Vi börjar stressa och inte alls spela som vi vill. Sista och den viktigaste matchen mot Torshälla är vi ett helt annat lag och vi spelar väldigt bra som lag, vi jobbar hårt för varandra och får in våra bollar och tar oss vidare i gruppen.

Andraplatsen gjorde att man ställdes mot en annan grupptvåa, nämligen Täby. Där blev det vinst med 4-2 i kvartsfinalen. – Vi möter Täby där det är en klassisk Stockholmsinnebandy, där man bara står och väntar på våra misstag. Men vi löser den matchen väldigt bra och har lugnet hela matchen. Jag skulle säga att vi inte känner oss jättepressade under matchen utan vi har ett bra lugn.

Man övertygade sedan i semifinalen och slog Bele med klara 2-6. I finalen dock orkade man inte riktigt till och förlorade med 7-1.– I finalen möter vi RIG, ett väldigt skickligt lag. Det är inte orken tror jag utan det är att vi inte kommer in i matchen så som vi vill och vi inte riktigt kan spela ut som vi vill, men i slutet tappar vi det tyvärr. Men en väldigt rolig cup med bra matcher.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar