JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför Newbody Floorball Cup: ”Svårt att se at det kommer räcka hela vägen”

Precis som på damsidan så kommer även här en kortare genomgång på HJ-grupperna inför helgens Newbody Cup som börjar inom en halvtimme från att det här publiceras.

Grupp A:

Kommentar: Den enda femlagsgruppen i turneringen. Sirius har redan nu flertalet 03:er i A-laget (Emil Eriksson, Forsberg, Jajke, Thorwid) och visade redan i P16-SM för 03:erna att man kunde konkurrera hela vägen. Till det har man även en intressant sniper i Kevin Rosenvald och en än mer lovande spelare i Rasmus Sörensen. I mina ögon får man ta favoritskapet i den här gruppen förutsatt att man har fullt lag. Vi finner ett Höllviken som bland annat värvat August Berndtsson, men där jag gärna vill lobba lite för 05-kullen som växer in. Utöver en storväxt och atletisk målvakt i Gustav Rosvall så har man även Isac Olsson Ferm som är sevärd från sin centerplats. Vi har ett Huddinge som redan förra året förstärkte med lite 03:er och lär ledas av spelare som Holmlund, Rosendal och Sundgren för att nämna några. Även här borde man kunna hänga på i toppskiktet där jag dock tror att Stockholmskollegan Bele Barkarby kan få det något tuffare sett till att man tappar en hel del 02:er och en spelare som Jesper Hillbom lär få en del ansvar på sina axlar. Vi har också Onyx som femtelag, men som jag tror kan få det tuffast här då jag har svårt att se att man ska ha den spetsen som behövs i slutändan.

Tippning:

  1. IK Sirius FBC
  2. Huddinge IBS
  3. Höllvikens IBF
  4. Bele Barkarby IF IBF
  5. Onyx IBS

Grupp B:

Kommentar: RIG med sina 05:er lyckades bara för ett par dagar sedan slå Skoghall i en träningsmatch vilket är oerhört imponerande. Håll ett öga på Hampus Nydenfeldt, en blivande SSL-spelare och landlagsspelare skulle jag säga redan nu. Då RIG lyckats bra även med 04-kullen så blir man starkare i år enligt undertecknad och här blir man favorit i en ganska klen grupp. I gruppen finner vi även Täby som inte riktigt rosat marknaden sedan 00-kullen och lär inte göra riktigt i år heller. Det finns någon enstaka spelare födda 2003-2004 som även varit med lite i A-laget, men har svårt att se att det ska räcka hela vägen fram. Vi har även Farsta som nu tappat sin målvakt, Samuel Dolke till RIG. Laget är dock fortsatt godkänt och främst finns det några fina 04:er att spana in som t.ex William Forsman Eklund. Sist ut hittar vi Skånelaget Lund som precis som Täby, haft det lite tuffare sedan sin 99-kull man hade, men som ser mer spännande ut nu framöver med ett par trygga 03:er och några lovande 05:er och säkerligen kan ta en andraplats här.

Tippning:

  1. RIG Umeå IBF
  2. IBK Lund
  3. Farsta IBK
  4. Täby FC

Grupp C:

Kommentar: Den andra fyrlagsgruppen som också känns något klenare än t.ex. grupp A. Vi har ett Thorengruppen med bland annat Hugo Bertilsson och William Bodén och man kunde under förra året knyta till sig ett gäng intressanta killar från Umeå City, bland annat Herman Karlsson, en teknisk och kraftfull spelare. Där bakom tror jag det blir öppnare – vi har ett kombinationslag i Solfjäder/Ledberg som förlorade genrepet mot Lillån förra helgen ganska klart och där jag tror man behöver lite tid för att det ska sätta sig. Torshälla är inget förväntat slutspelslag och lär även få svårt att hävda sig. Åkersberga startade säsongen starkt och känns samspelta och stabila där Albin Engström står för spetsen – hur lång räcker det här? Jag tror man nyper andraplatsen!

Tippning:

  1. Thorengruppen IBK
  2. Åkersberga IBF
  3. IBK Torshälla
  4. Ledberg/Solfjäderstaden

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar