JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför Newbody Floorball Cup: ”Den självklara gruppettan”

I helgen spelas Newbody Floorball Cup som under förra säsongen fungerade som "inofficiella festen". Denna gången har man utökat och lockat till sig flertalet intressanta lag. Här har ni lite kort inför!

Grupp A:

Kommentar: Den självklara gruppettan har vi här i RIG som kommer med en drös intressanta spelare då även 05-kullen med tvillingarna Roos, Svarvadet osv känns oerhört spetsig redan nu. Bakom dom har vi två Stockholmslag, Bele och Huddinge där Huddinge under fjolåret imponerade under inledningen av gruppspelet. Bele har i sin tur tappat flera spelare till ”Ackers” men har trots allt en bra grund att stå på – känslan är att de här två lagen gör upp om andraplatsen och att det kommer avgöras i matchen lagen emellan. Älvstranden har tappat flertalet spelare till Lindås, bland annat Nelly Cerina och får det nog tufft här.

Tippning:

  1. RIG Umeå IBF
  2. Huddinge IBS
  3. Bele Barkarby IF IBF
  4. IBF Älvstranden

Grupp B:

Kommentar: Åkersberga ser fortsatt starka ut och med sina nyförvärv blir man än mer intressanta. Hanna Nordstrand kan i sina bästa stunder göra lite vad hon vill och det borde räcka till en stabil gruppseger här. Lund hade kunnat utmana, men saknar sin fyra A-lagstjejer som träningsspelar mot Pixbo istället. Med dem hade man slagits om förstaplatsen, men nu tror jag mer att Lund gör upp om plats två med Umeå Västra. Västra som växt fram något under senaste två åren och har även nypt åt sig två av Umeå Citys bästa spelare. I gruppen har vi även Storvreta med flertalet nya Siriustjejer som inte ska räknas bort, där jag dock tror att Lund och Umeå Västra gör upp om andraplatsen.

Tippning:

  1. Åkersberga IBF
  2. IBK Lund
  3. Umeå Västra
  4. Storvreta IBK

Grupp C:

Kommentar: Här har vi en grupp som kan bli ett getingbo i toppen. Telge har massvis med nya spelare och dessutom spelare av intressant karaktär. Det borde vara en potentiell gruppetta där man dock ska väga in aspekten i att spela ihop ett nytt lag. Örnsköldsvik tappar Svartvadet till RIG, men har ett fortsatt starkt lag och även ett par nya yngre tjejer och man har senaste två-tre åren visat att man är att räkna med. Täby är det tredje laget jag tror kan göra upp om förstaplatsen och främst då med Ida Boman som potentiell matchvinnare. Det är inte omöjligt att vi har tre lag på sex poäng här där alla slagit alla. Sirius med sina tapp tror jag får en tuff helg även om Ebba Johansson är stjärnstatus på.

Tippning:

  1. Telge SIBK
  2. Örnsköldsvik IBK
  3. Täby FC
  4. IK Sirius IBK

Grupp D:

Kommentar: Här har vi en förmodad toppfight mellan Landvetter och Falun. Falun som har haft en hel drös med spelare på U19-läger och borde vara favorit, men jag lägger dock pengarna på Landvetter som år efter år tar kliv och lyckas göra bra saker av sina nya spelare. Extra intressant här är att Nowa Veteläinen Lindgren gått från just Landvetter till Falun och jag räknar med att hon är sugen på att visa upp sig direkt. Där bakom har vi Värmdö som tappat Linnea Lindgren och ett Gamla Stan med en del nya spelare där jag dock tror stockholmarna drar det längsta strået till sist. 

Tippning:

  1. Landvetter IBK
  2. IBF Falun Ungdom
  3. Värmdö IF
  4. Gamla Stan IBK

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar