JAS-bloggen
Intervjuer

Trivs bra på sin ”nya” position: ”Kan bidra ännu mer från backplats”

Under gårdagen släppte Puskala med tillhörande stab den truppen som ska representera Sverige i VM i slutet av augusti i tjeckiska Brno.

En av de uttagna var Jönköpings framtidsnamn, Hannes Nyström, som kommer återfinnas på en backplats – Beskedet att man kom med tog man emot med stor glädje! Man visste ju inte när beskedet skulle komma så det har otroligt skönt att få ett positivt besked, säger Nyström till bloggen.

I och med att Nyström är född 2003, så har just hans kull inget ”eget” VM-år vilket gör att detta blir enda chansen att kunna konkurrera om ett guld. – Såklart har man tänkt tanken att” Det är här är min chans att ta ett U-19 VM-guld”. Men just nu känner jag mig endast glad att jag får chansen och inte på att jag och vi 03:or inte får en egen chans!

Nyström som genomgående har varit med sedan processen startade (även om han saknades på Bosön när det krockade med regionskval), har tagit kliv vilket självklart också har med hans förtroende i klubblaget att göra. – Framförallt har jag kommit in ännu mer i spelsystemet som skiljer sig ganska mycket från klubblaget, så känner mig framförallt mer säker i positionsspelet. Samtidigt att jag har fått chansen och spela med Ekström och Johansson är otrolig roligt och vi kommer förmodligen hitta något bra.

Även om han gör succé som back nu så var det inte mer än två år sedan lite drygt som han figurerade högre upp i planen. Nu har han alltså tagit klivet ner allt mer permanent under de senaste två åren där ha ändå kunnat nyttja sina gamla egenskaper. – Jag tror att den förändringen var väldigt bra! Jag känner att jag kan bidra ännu mer från en backplats än vad jag kunnat från forward/center. Såklart har min tidigare offensiva kunskaper gynnat mig men det är annat från backplats.

I VM så har Sverige lottats i samma grupp som Schweiz, Danmark, Tyskland. En grupp där Sverige förväntas ta en förstaplats i kamp mot Schweiz. Nyström är inne på samma spår. – Jag ser på gruppen på det sättet att vi ska kunna vinna den. Danmark och Tyskland känns på förhand svagare men Schweiz blir tufft. Men vi kommer gå segrande från den.

Efter tre missade guld så är känslan utifrån att det blir allt mer vikt av att ta tillbaka det och visa att vi på juniornivå ska vara den klart ledande nationen. – Jag känner väl ingen press egentligen, jag vet att vi har ett bra lag i Sverige och går vi in 100% så kommer det att gå vägen hoppas och tror jag! Men press känner jag inte.

Vad krävs för guld i slutändan?

– Effektivitet och att man vågar vinna matcher, gör vi det så kommer vi stå som vinnare den 29 augusti!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar