JAS-bloggen
Okategoriserade

Killarnas U19-trupp till VM – förväntad nyckelspelare petas

I slutet av augusti så spelas det uppskjutna U19-VM för killarna i tjeckiska Brno. Tjeckien som har ett guld att försvara och Sverige som efter tre raka missar guldmissar, siktar på att hamna högst upp igen.

Efter tre raka missade guld, så är känslan att ett guld måste komma, särskilt sett till att 00-01 kullen var oerhörd stark och var nog i mångas ögon en rejäl miss. Denna gången är det spelare 02-03 som ska representera Sverige och idag släpps truppen. Redan nu får ni truppen av bloggen här!

Målvakter: 

Emil Lindblom, Storvreta IBK

Emil Ödman, Jönköpings IK (Lindås IBK)

Utespelare:

Oscar Johansson, FC Helsingborg (FBC Lerum)

Mattias Lövenfors, FBC Kalmarsund (RIG Umeå IBF)

Ahmad Aldeeb, Strängnäs IBK

August Bergkvist, IBF Falun (Insjöns BK)

Markus Berntsson, Warberg IC

Marcus Carlsson, Sundsvall FBC Ungdom

Joel Ekström, FBC Lerum Utveckling

Filip Erheden, Warberg IC

Gabriel Erol, RIG Umeå IBF

Viktor Hammarstedt, Sundsvall FBC Ungdom

Melker Hemmingberg, IBF Falun Utveckling

Hjalmar Hjorth, Bele Barkarby IF IBF

Emil Jacobsson, Jönköpings IK (Ledberg IBF)

Noah Johansson, FBC Lerum Utveckling

Jesper Lagemyr, Salems IF (Tyresö Trollbäcken IBK)

Hannes Nyström, Jönköpings IK Ungdom

Sebastian Theorin, RIG Umeå IBF

Emil Wiklund, IBK Dalen (Gamla Stan IBK)

Klubbar inom parentes är de som spelarna representerade från start under fjolåret. 

Kommentar: 

En relativt väntad trupp, men ändå inte. Spelarna är i stort sett de som varit med under de sista uttagningarna och även om namn som Oliver Samuelsson och Jesper Persson t.ex. testats så kändes det inte aktuellt då de sällan fått chansen två samlingar i rad.

Det som är mest anmärkningsvärt är att RIG:s tidigare kapten och numera Storvretas nyförvärv, Emrick Wiggur är petad. Backen som allt som oftast testats i powerplay, haft en roll som kapten,  matchats i ”andrafemman” med Nyström, Johansson, Ekström och Hemmingberg blir alltså bortplockad här – för mig är märkligt att man tryckt på med han i den konstellationen för att sedan ta bort han. Har man varit så angelägen om att verkligen ge han tiden där för att få det att funka, men i sen i slutändan bestämt sig för att det inte håller? I mina ögon borde Wiggur vara med alla dagar i veckan, oavsett om insatserna varit svajigare under lägren och dylikt. Sett till kvalité så tycker jag han petar flera andra och med ett par veckor i hall i augusti i en ny omgivning så hade det säkert gett utdelning. Det här är ett vågspel i mina ögon och det blir intressant att se utfallet. Kan det vara så att hans val att inte välja en annan klubb under nedstängningen har straffat sig? I princip nästan alla har varit i spel och tittar man t.ex. på Emil Wiklunds val att spela med Dalen så blev det succé där han till sist tog en plats i VM-truppen.

En annan spelare som är petad är Theo Eriksson från Fagerhult – också lite märkligt i mina ögon. För mig är Theo den perfekta truppspelaren. Han kan spela center och forward. Han är oerhört nyttig i flera spelformer, han är vass i duellspelet vilket krävs internationellt och han är duktig i omställningsspelet. En rollspelare som hade gjort jobbet oavsett vart han spelade.

Nu är det väl inte helt osannolikt att någon av dessa kallas in vid sjukdom eller skador. Då lär revanschlustan vara ännu större.

Blir det guld kommer det inte anmärkas på något – blir det inte det så lär skriverierna fortsätta och än mer press landar på den nya staben som tillträder framöver för att jobba med 04-kullen.

//Rasmus

 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar