JAS-bloggen
Intervjuer

Lämnar moderklubb för att ta steget upp: ”Spännande att vara med på den resan”

Vi fortsätter sommarens sillysvep med att dyka ner i Stockholm. Tack vare den ändrade JAS-åldern  för tjejer så möjliggörs ett år till för 03:erna.

Spelaren vi pratar om har varit trogen Värmdö hela sin karriär – Linnea Lindgren. Hon väljer nu alltså ett klubbyte, men tar med sig mycket. – Värmdö kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat. Jag tar med mig all min tid och utveckling därifrån och självklart vänner, säger Lindgren.

Istället är hon klar för Tyresö Trollbäcken och tar därmed ett steg upp i seriesystemet när hon byter division 1 mot Allsvenskan, där Tyresö tidigare även figurerat i SSL. – Har varit sugen på att kliva upp i allsvenskt spel under en period. Tyresö hörde av sig till mig, nu under några veckors tid har jag tränat där. Jag trivs otroligt bra i både spelet, laget och allt runtomkring. Att beslutet föll på Tyresö känns helt rätt för mig och min utveckling inför nästa säsong.

Fanns det fler alternativ?

– Det fanns tankar på att prova hos Hammarby, men blev kontaktad av Tyresö och fastnade direkt.

Vad har du fått för bild av föreningen sedan tidigare?

– Det är ett lag med många duktiga spelare som satsar på att avancera i allsvenskan, det ska bli väldigt spännande att vara med på den resan.

Även om det finns möjlighet till speltid i flera lag, så är fokus just på A-laget. – Min fokus ligger på träning och spel i allsvenskan.

Som det nämndes högre upp så finns ju möjligheten till spel även i JAS tack vare den ändrade åldersgränsen, men det är inget som är aktuellt från start som det ser ut just nu. – Min fokus ligger som sagt på allsvenskan. Jag har ju ett JAS år kvar men om det blir spel i JAS får vi se.

Vad känner du själv att du vill utveckla?

– Självklart vill jag utvecklas på alla sätt, men framförallt komma in i min roll i laget där jag kan bidra så mycket som möjligt och göra avtryck i allsvenskan.

Lindgren figurerar även i U19-sammanhang då hon är uttagen till nästa Bosönläger, där fokus ligger på VM som väntar fram emot vårkanten. – Det känns otroligt kul, det ska bli väldigt spännande och utvecklande att få åka på u19-lägret i augusti, det ser jag verkligen fram emot!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar