JAS-bloggen
Intervjuer

Hon slåss om framtida VM-platser: ”En tanke som återkommer ofta”

Våra U19-landslag tvingas ha flertalet processer pågående samtidigt då VM och dylikt blivit uppskjutet och att man samtidigt börjar jobba med nästkommande kullar. Det gäller inte minst våra damer som skulle haft ett VM på hemmaplan, som nu istället spelas till hösten och att man då parallellt jobbar med kullen 03-04 som ska spela ett tänkt VM på Nya Zeeland under nästa vår.

En av de uttagna spelarna är Nova Ekedahl från Örnsköldsvik som enbart hann med ett fåtal matcher under hösten innan hennes serier stängdes. – Under dessa månader har det varit en hel del egen träning. Vi har även haft mycket styrkepass och konditionspass med laget, vilket har varit bra och roligt. Innebandyn på planen fick pausas under en lång tid men senaste månaden har vi haft matchspel mellan DJSM och JAS-laget. Tack vare NIU passen på dagtid har jag ändå fått använda klubba och boll, säger Ekedahl till bloggen.

Flera av spelarna som är uttagna i trupperna har ju varit ur spel under de senaste 8-10 månaderna och scoutingprocessen har ju försvårats enormt. I Ekedahls fall kan det dock finnas en del i fjolårets starka SM. – Jag tror att SM från förra året har varit en stor del i detta. Sen skulle jag tro att tränarna har haft betydelse då det är dom som sett min utveckling under åren.

Hon återfanns på lägret som hölls kring midsommar då man kallade 30+4 spelare. – Jag är nöjd med förra lägret. Jag kunde bidra med mina kunskaper och mitt spelsätt där jag ofta kommer till målchanser och skott. Det var mycket lärorikt och kul att lära känna nya spelare.

Denna gången kallas ”bara” 20+3 av någon anledning, men där Ekedahl alltså får chansen på nytt. – Det mottogs mycket positivt, det känns jättekul att återigen få åka till Bosön. Jag ser detta som en möjlighet att vi visa upp ännu mer av mig både på planen och utanför.

Även om detta är första stegen i processen för 03-04 (ett fåtal fick chansen med den förra kullen), så är vi mindre en ett år bort när VM på Nya Zeeland ska avgöras. – Det har ju varit ett mål länge att få representera Sverige i ett VM och nu när jag har denna stora chans att nå dit så blir det absolut en tanke som återkommer ofta.

Vad känner du själv att du vill visa upp under nästa läger?

– Jag vill fortsätta visa den spelare jag är. Jag  är en spelare som vill producera framåt. Jag vill kunna visa mina skott, min vinnarskalle och såklart göra mål.

Var det någon som imponerade extra på dig under senaste lägret?

– Jag blev imponerad av Bella Forsling, hon krigade på alla dagar och jag imponerades av hennes spelsätt. När det väl gällde så var hon där och täckte alla skott.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar