JAS-bloggen
Okategoriserade

U19-VM i sikte för Aldeeb: ”Vill såklart ta en plats i truppen”

Under veckan som gick så samlades båda U19-landslagen på Bosön, dock med lite olika syfte och mål.

För killarna så är det ett U19-VM, ett uppskjutet sådant som väntar här framöver i höst och lägret på Bosön var det näst sista inför. En som var på plats var Strängnäs Ahmad Aldeeb. – Har nästan haft samma goa känsla inför varje läger, förutom första som var väldigt nervöst eftersom man inte kända många då. Och nu sista som även det var nervöst eftersom det stod en VM plats på spel samt att de inte är vant att spela innebandy såhär års, men överlag är det alltid med en stor glädje och entusiasm man går in med i alla läger, säger Aldeeb till bloggen.

Det är alltså ett U19-VM som stundar framöver och att det börjar närma sig märks av. –  Ja precis nu börjar det närma sig. Det märks om man ser över kvalitén så har den bara ökat och ökat för varje läger, på så sätt märks det att de stora målet börjar närma sig.

Aldeeb har varit med länge under processen och har fått chansen att växa in in det trots att han är ett år yngre. – Jag tycker att innan den här samlingen har jag kunnat visat de jag kan och vill på två av tre samlingar, och även den här samlingen tyckte jag att de gick bra och kunde spela mitt spel.

Man spelade totalt tre internamtcher under de tre dagarna, en varje dag. – Första internmatchen gick lite knackigt, det är lätt hänt med tanke på att det var en lång resedag för många och vissa kanske inte spelat så mycket med boll nu på sommaren. Men kvalitén höjde sig rejält de andra två matcherna och för egen del tycker jag att jag lyckades visa upp mitt spel och göra de jag kan.

Den gula femman han spelade i blandades lite, men i två av tre matcher var det med Markus Berntsson, Hannes Nyström, Gabriel Erol och Jesper Lagemyr, även om både Hannes Nyström och Emil Wiklund testades där. – Vi i femman har också lirat bättre och bättre för varje läger, personligen tycker jag att de här var femmas bästa läger vilket ger en god känsla för framtiden.

Ett läger kvar, vad har du för förhoppningar för egen del?

– Mina förhoppningar är såklart att ta en plats i VM truppen som tas ut efter detta läger för att sedan åka till Brno och gräva guld.

Aldeeb som trots sin unga ålder kommer få ta ett stort lass i Strängnäs kommande år där man tappat en drös med spelare som tidigare år varit tongivande. – Ja som sagt så har vi tappat många tunga pjäser vilket är tungt så klart. Men jag har fullt förtroende för vår trupp och spelarna vi har att använda där jag ska vara en ledande spelare.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar