JAS-bloggen
Okategoriserade

U19-VM kommer närmare – tre raka missade guld bakom oss: ”Inget man ska fokusera på”

Det är drygt en vecka sedan U19-truppen släpptes för herrarna inför lägret på Bosön kommande vecka. Detta är något av de sista i processen innan höstens U19-VM där man då enbart har en samling innan avresa vilket gör det extra intressant.

En av de uttagna är Sundsvalls Viktor Hammarstedt som har varit en given pjäs i samtliga trupper på sin centerposition. – Det är alltid samma glädje att få beskedet om att man fått en plats till kommande läger. Det finns många bra innebandyspelare runt om i Sverige så det är alltid en ära att bli uttagen!

Efter Sundsvalls degradering så fick man förra säsongen börja om i division 1. Där blev det bara ett fåtal matcher innan det stängdes ner, där dock Hammarstedt via en dubbellicens till Dalen även fick chansen där lite sporadiskt. – Säsongen som varit skulle jag säga både ha varit bra och dålig för min del. Givetvis tråkigt att vi inte fick chansen att kvala upp till Allsvenskan, samt att vi inte fick chansen att slåss om ett SM guld med vårt JAS-lag. Men pågrund utav att serierna pausades och ställdes in fick jag chansen av IBK Dalen att åka upp till dom och träna samt spela matcher i högsta ligan vilket var väldigt utvecklande.

Senaste lägret hade man i februari, men Hammarstedt har som sagt varit en given pjäs sedan tidigare och var även en av få 02:er som fick prova att vara med 01-kullen. – Överlag med u19- sammanhang tycker jag det har gått bra. Vi i laget blir mer och mer sammansvetsade för varje läger och spelet på banan höjs också för varje gång. Jag är övertygad om att laget som åker till VM i augusti kommer vara i bästa form och slåss om guldmedaljen.

En viss press finns på landets axlar efter tre missade guld där det senaste blev ett silver i Kanada när 00-01:erna spelade. – Det är givetvis tråkigt att Sverige har missat guld de tre senaste gångerna men det är inget man ska fokusera på tycker jag. Vi ska blicka framåt mot kommande VM och laget som åker dit kommer göra allt för att vinna guldet.

Hammarstedt är som sagt center, där han slåss med bland annat namn som Emil Jacobsson, Noah Johansson och Theo Eriksson för att nämna några. En tuff konkurrens där man både är lagkamrater, men även ”motståndare”. – Jag ser det bara som positivt att det är så pass tuff konkurrens på center positionen och alla andra positioner. Det höjer alla i laget och skapar ett lag med förutsättningar för att vinna guld. Men jag ser inte mina lagkamrater som ”motståndare” utan endast som lagkamrater.

Tre dagar på Bosön, vad har du för förväntningar?

– Det ska bli tre roliga dagar med mycket innebandy. Mina förväntningar är att vi som lag ska bli ännu mer samspelta och komma varandra ännu närmare.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar