JAS-bloggen
Intervjuer

Väljer ny utvecklingsmiljö: ”Ett bra sätt att utmana sig själv”

Salem har presenterat en uppsjö av duktiga yngre spelare under försäsongen, spelare födda 2002 blanda annat. Här i dagarna kom nästa nyförvärv.

Spelaren i frågan är född 2003 och heter Emil Björkman, en rightfattad back som ansluter från Väsby. – Salem är en förening som jobbar mycket med spelarutveckling och fokus på att utveckla sina unga spelare, det var de som lockade just mig som ung spelare. Jag blev tillfrågad en plats i Salem A-lag där jag skulle få speltid och den träning jag behöver. Jag tyckte att få bli del av ett allsvenska lag där jag får den träning samt vara en del av laget och fightas i varje match kände jag att erbjudandet Salem gav mig var väldigt lockande och tillslut blev mitt val, säger Björkman till bloggen.

Han kommer alltså från Väsby där han spelat senaste åren (hette Grimsta innan).

– I Väsby hade jag kontrakt med herrlaget vilket var H2 där jag framförallt spelade, sen hade jag då också JAS och HJ2. Sen som bonus fick jag chansen genom Väsbys samarbete med AIK träna där.

Främst var det träning som gällde, men en match från sidan fick Björkman se och en klar skillnad på att gå upp i divisionerna sett till miljön. – Att gå upp två divisioner vart såklart utmanande med snabbare spel, tankesätt och beslut men framförallt tuffare spel, vilket passa mig bra och för mig blir en roligare innebandy.

Vad är din bild av Salem under de senaste åren?

– Jag har inte haft så mycket koll på Salem genom åren förutom att jag spelat flertal gånger mot dom i till exempel JAS. Det var inte förens jag kom upp i allsvenska nivån med AIK jag fick koll på de andra lag i allsvenskan då bland annat Salem. Min bild har varit att Salem har varit ett bra motstånd med deras speciella spelstil men bjöd alltid på roliga matcher.

Man är mitt inne i en försäsong för stunden där allting sedan kommer falla på plats. – Vi får en löpande träningsplanering med tre gemensamma pass plus två egna pass som kommer att vara fortlöpandes under hela säsongen. När det gäller matchupplägget, kommer jag göra allt va jag kan för att ta en plats i laget till matcherna, gällande planering av matchupplägget sköts av mina tränare.

Vad tror du om era chanser i JAS?

– Vi har inte diskuterat JAS än, jag kommer som sagt spela och satsa 100% i A-laget.

Känslan är att i Stockholm de senaste åren har lagen svårt att lyckas fullt ut. Många vill satsa, starta projekt och spelarna väljer därefter och det blir inget som går direkt i täten. – Jag själv väljer att göra en sorts satsning genom att börja i ett A-lag där det krävs mycket tid och energi, då jag inte kommer lägga lika mycket tid i JAS. Jag tänker att göra en satsning är ett bra sätt att utmana sig själv och ta nästa steg för att utvecklas.

Vad vill du lägga fokus på och utveckla?

– Nu vill jag lägga fokus på att komma in i laget för att få den här lagkänslan man behöver får att prestera som bäst, jag ska försöka hitta min roll i laget så snabbt som möjligt sen är det bara köra på. Om jag tänker på min utveckling tänker jag bara allmänt på alla plan, jag ska träna för att bli bättre på allt. Sen framförallt komma in i salems man-man spel och lära mig det så snabbt som möjligt.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar