JAS-bloggen
Intervjuer

Återvänder till hemtrakterna: ”Tvekade inte när chansen dök upp”

Det är några veckor sedan nyheten kom att Linköping ”tar hem” Samuel Dahlberg Demir från Falun för att konkurrera i en SSL-trupp.

Demir lämnade Ledberg för just Falun, men väljer nu att återvända till storklubben Linköping istället. – Jag har trivts bra i Falun, men när chansen dök upp att spela i Linköping så tvekade jag inte. Framförallt att få chansen till SSL spel men även att komma närmre familj och vänner var viktigt för mig, säger Demir till bloggen.

Med två säsonger i bagaget i Falun, där den andra dock blev kort, återvänder han med en positiv utveckling. – Min tid i Falun har varit väldigt rolig och lärorik. Jag har utvecklats på många sätt både som innebandyspelare och som person.

Han presenterades alltså som nyförvärv i Linköping SSL-lag och även om han har åldern och möjligheten för både JAS och division 1 så är målbilden klar. – Mitt mål är att försöka ta en plats i SSL-laget.

Senaste åren har flera spelare rört sig emellan Linköping och Ledberg på JAS-nivå. Emil Östlid och Rasmus Mäkinen är spelare som valde att gå till Ledberg, där namn som Jack Linderson och Caesar Karlsson gjorde det omvända. Oavsett vad så lär det vänta tuffa matcher i en serie som brukar bli vass. – Jag tror att vi kommer ha en väldigt bra jas serie med bra matcher och tufft motstånd.

Demir har förmågan att kunna spela både center och vänsterforward. Där kommer han få tampas med namn som Simon Palmén, Matej Jendrisak, Oskar Seth och Olle Abrahamsson för att nämna några. – Konkurrensen är tuff men bra vilket gör så att man måste prestera för att spela. Jag tycker att vi har en bra trupp.

Vad känner du att du vill utveckla? – Det fysiska spelet.

Linköping sportchef, Johan Fredriksson, sa såhär till klubbens hemsida när Demir presenterades. ”Samuel passar perfekt in i vårt tänk när vi nu lyfter i nya spelare i SSL truppen. Han är självklart en väldigt duktig innebandyspelare men också i rätt ålder för att ta nästa steg i sin utveckling sen är det extra roligt att han är en Linköpingskille i grunden”

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar