JAS-bloggen
Intervjuer

Bosönlägret stundar för debutant: ”Svårt att ta in det på en gång”

Trots att vi är mitt i en pågående värmebölja, sommarn och semestern är runt hörnet så pågår verksamheten för fullt på håll och kanter sett till att det är just nu som många fått chansen igen. Landslagen har haft flera inställda samlingar och läger, men nu är det dags för U19-landslagen.

Det var i onsdags som Camilla Granelid med tillhörande stab släppte U19-truppen för kommande samling som väntar här i juni. Truppen innehöll 30+4 spelare och en av de uttagna var Faluns Malin Hansson. – Jag blev väldigt glad när jag läste sms:et då det varit en dröm sedan man startade med innebandyn, det var svårt att ta in det på en gång men man har landat lite mer i det nu, säger Hansson till bloggen.

Hansson gör sitt andra år i Falun, där hon under det första året spelade division 1 till stora delar för att den här säsongen tillhöra SSL-truppen istället. – Jag har trivs jättebra i Falun och i laget, det är de bästa beslutet jag gjort att gå till Falun. Det känns som jag utvecklas mycket under säsongerna i Falun och det har varit kul att spela med alla spelare. Jag tycker bara det har varit givande och kul att träna och spela med SSL, det är stor skillnad på tempo och det är hård konkurrens vilket jag gillar och tycker är roligt. Det känns som man utvecklats hela tiden när man får möta och spela med så pass bra spelare.

Falun har blandat och gett under säsongen, men har haft ett ungt lag där många unga talanger fått chansen. Ett bevis på det är att man har fyra spelare med i denna truppen. – Jag tycker det är mest är roligt att vi har ett ungt lag, vi har haft jätte bra gemenskap och stämning i laget som gjort att vi presterat bättre tror jag.

Hur länge har målet med U19 funnits? – Det målet har såklart funnits ända sen man börja på innebandy, det har varit ens stora dröm att få kliva in i landslagsverksamheten sen man var liten.

Lägret är alltså ett tredagarsläger på Bosön 22-24 juni, där spelare födda 2003 och 2004 kommer närvara. – Jag har jättehöga förväntningar på lägret. Der är sjukt bra spelare med så jag tror på bra träningar, bra matchtempo och framförallt att det kommer bli jätteroligt och en häftig upplevelse som man kommer ta med sig framöver.

Vad vill du själv bidra med? – Jag hoppas att jag kommer bidra med mycket positiv energi och fart.

Någon särskild du ser fram emot att spela med? – Truppen består av bara bra spelare och jag ser fram att få spela med alla 🙂, jag hoppas man hinner testa spela lite med de flesta.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar