JAS-bloggen
Intervjuer

Väljer flytt 50 mil norrut: ”Har alltid varit min första tanke”

Falun har senaste åren lyckats stort med både sin 01-kull och 03-kull först och främst. Nu har man även ett par intressanta namn födda 2005 som kommer flytta och bli klara för spel i klubben.

En av dem är en spelare från Göteborgstrakten, nämligen Landvetters Lukas Rosenklint som varit klubben trogen alla åren igenom med en duktig 05-kull, men som nu väljer Hagströmska och Falun. -Den har varit bra, som du säger så har det vi haft en bra kull tillsammans med bra tränare som följt oss igenom alla dessa år. Har alltid kunnat få en utmaning i Landvetter som fått mig att hålla min motivation uppe och hela tiden utvecklas, säger Rosenklint till bloggen. 

Spelare födda 2005 är alltså nästa kull som ska in på gymnasiet, ett svårt val många ställs inför där flytt kan vara aktuellt för att kunna få bedriva sina studier eller innebandyspelande i en miljö där man trivs. – Jag har varit öppen för förslag även om Hagströmska alltid varit min första tanke. Även om Falun ligger 50 mil hemifrån och jag isåfall måste flytta och byta lag, så har valet varit relativt enkelt. 

Varför just Falun? – Som jag sa innan så har det alltid varit min tanke och när jag fick chansen att komma upp och träna första gången kändes Falun som rätt alternativ. 

Falun har sedan flera år tillbaka varit en stormakt på seniorsidan, men har även på senare år börjat utmana allt mer även på juniorsidan. – Falun har alltid varit ett lag jag följt lite extra på seniornivå, då dem har ett spel jag tycker om att kolla på, samtidigt som dem har många duktiga spelare.

Hur ser du på din tränings och matchmiljö?

– Min tanke är att kunna spela i IBF Falun på min fritid och gå i skolan på Hagströmska. Sen finns det ju även många andra träningsmöjligheter utanför innebandyn där uppe. 

Om du ser till dig själv, vad vill du förbättra och utveckla?

– Jag hoppas på att kunna förbättras som innebandyspelare men även som person utanför planen. När jag ser till min utveckling vill jag komma så långt som möjligt och tror att Falun kommer ge mig en bra möjlighet till detta. 

Då Hagströmska inte är en NIU-verksamhet så hamnar spelarna där uppe i en sits kring SDF-SM. Flera väljer över SM att skriva tillbaka sig i sin gamla klubb för att kunna få representera just det distriktet, även om ett par faktiskt väljer att spela i Dalarna istället i SDF-SM, exempelvis Kim Varga. – Stadslags-SM är inte det som varit min största tanke nu då det var mycket med gymnasieval bland annat. Men skulle nog tro att mitt val faller för Västsvenska då det är där jag alltid spelat. 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar