JAS-bloggen
Okategoriserade

Veckans sillysvep: ”Kommer konkurrera i A-laget”

Två veckor sedan sist och vi kör igen. Något glest kanske, men ändå värt att uppmärksamma!

Sist började vi i Skåne och det gör vi igen. Jättemycket finns det dock inte att ta upp, men Lunds damer ska inom kort presentera ett ruggigt starkt 04-nyförvärv som även ska spela med A-laget. Återstår att se när och vem det blir!

Det sägs nu även att Mullsjötrion Forsberg, Sammemyr och Holmér är helt klara för Hovslätt, tre välkomna tillskott till JAS, men som även kommer kunna konkurrera i A-truppen på sikt. Håller vi oss kvar i Jönköping så kommer även Arvid Fornheim från Craftstaden, mer känd som ”floorball.for” på Instagram flytta dit för att börja gymnasiet. Han ska ha setts på KFUM:s träningar och blir han klar så blir det 05-gäng än mer intressant att följa efter värvningen av Anton Curhed sedan tidigare.

Om vi går vidare mot Göteborg så har Lerum på killsidan sedan en tid tillbaka försökt förstärka med ett par namn, men fått en del avslag. Bland annat så har Hannes Torgnysson från Partille valt Pixbo och Miki During från Göteborg är klar för Lindås där han kommer få en plats i A-laget att konkurrera om. Dock ska man vara väldigt nära att göra klart med en annan spelare från IBK Göteborg här framöver, nämligen rightade Anton Svanberg som har varit en av lagets mest tongivande spelare de senaste åren och som då skulle återförenas med Söderberg och Sandblom. Göteborg som här i veckan presenterade en ny tränarduo i JAS, nämligen Albin Thurén och Anton Björsander som tillsammans har en hel del rutin i ryggen. Det återstår dock att se vad det finns för trupp kvar att jobba med för dessa herrar.

Även om Partille nu har tappat Oscar Hammarqvist, Liam Aruvald, Lukas Rosenklint och Hannes Torgnysson så ska Arvid Pölder och Kalle Båth vara klara från Landvetter. Två killar födda 2005 som spetsar USM och JAS-laget och skulle man även lyckas värva Anton Delavaux blir man ruggigt intressanta. Delavaux som har flera erbjudanden, men som inte bestämt sig hur han ska göra än.

Även Lerums damer har förstärkt där Tilde Engquist kommer från Partille. Hon kommer konkurrera i både JAS och A-laget och det ska bli skoj att se vad hon kan göra i en ny miljö. En intervju med henne har ni här! Till Lerums nackdel så ska dock Ida Hawerman, en av distriktets mest lovande spelare, vara klar för IBK Göteborg. Återstår att se om det blir i form av en dubbellicens och att JAS-spel fortfarande är möjligt i Lerum eller om det blir Göteborg för hela slanten. Även Edda Gudnadottir kan vara ett aktuell namn.

Tittar vi uppåt i landet mot Stockholm så är det fortsatt stiltje på killsidan där Emil Mattsson blev klar för AIK, men samtidigt öppnade för att hitta en lösning att spela JAS i en annan klubb då AIK inte har stoltserat med några JAS-framgångar senaste åren. Viktor Berg borde vara ett jagat namn och ha en mängd olika alternativ.

Däremot har Åkersberga på damsidan börjat presentera en hel del nya spelare där man har fyra tjejer från Bele Barkarby klara. Tilda Alstermark, Linnea Hjelm, Nea Nilsson och Lova Vestlin. ”Ackers” blir som vanligt att räkna med i dessa sammanhang, men desto tuffare för Bele som annars också haft en fin tradition.

Uppåt i landet verkar det glesare, men det finns säkert en hel del. Tipsa och uppmärksamma!

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar