JAS-bloggen
Intervjuer

Söker nytändning hos konkurrent: ”Kände att det var rätt beslut att ta”

Att spelare gått mellan Lerum och Partille har hänt tidigare där tex Moa Svan gjorde övergången för ett par år sedan och även Tea Kralj testade. Nu finner vi istället en tjej som går från Partille till Lerum.

Spelaren i fråga är född 2004, Tilde Engquist som nu är klar för rödklädda Lerum. – Efter en tuff säsong på många sätt kände jag att detta var det bästa beslutet för att fortsätta utvecklas så mycket som möjligt både som person och innebandyspelare. Efter att ha tränat några gånger i Lerum kände jag direkt att det var rätt beslut att ta, säger Engquist till bloggen.

Det fanns fler alternativ i bilden som var aktuella, men valet föll till sist på lokalkonkurrenten. – Jag var och testade i lite olika klubbar för att få ett bättre perspektiv och även så att jag skulle hitta en klubb där jag verkligen trivdes. Men efter att några provträningar i Lerum kände jag verkligen att det var en bra förening och ett härligt gäng med många bra och positiva både spelare och tränare och då var beslutet rätt klart för mig var jag skulle gå.

Just nu är det förberedelser som gäller inför stundande säsong där Lerum rankas högt i båda sina serier. – Mycket träningar både med innebandy och fys vilket är precis vad jag som spelare behöver då jag själv skulle påstå att jag presterar bättre ju mer jag tränar. Det är mycket träning med laget varje vecka vilket jag bara ser positivt på men självklart också en hel del egen träning på gym osv. Det kommer alltså vara en hel del fokus på att förbereda sig inför kommande säsong och kommer bli en hel del tid med laget och innebandyn under veckorna vilket jag är väldigt taggad på.

Genom åren har hon stött på Lerum ett flertalet gånger, främst då i JAS senaste åren.- Lerum har alltid varit ett lag som har gett ett tufft motstånd och definitivt svårslaget i JAS där jag har mest erfarenhet sedan tidigare. Nu kommer jag även vara en del av damtruppen och jag känner verkligen att jag passar bra in i deras sätt att spela men självklart kommer det krävas mycket arbete inför säsongen för att komma rätt och där får jag redan nu väldigt mycket hjälp från både spelare och tränare.

Vad känner du själv att du vill kunna bidra med? – Jag hoppas kunna bidra med mycket energi och att kunna hjälpa laget komma så högt upp i tabellen som möjligt. Jag gillar hårt slit vilket mina lagkamrater också gör och tror absolut att jag kommer kunna bidra till att vi ska kunna komma långt.

Och vad vill du utveckla? – Jag hoppas under säsongen att kunna bli mer allsidig och utveckla mitt spelsätt och innebandyförmåga på många olika plan. Framförallt vill jag bli snabbare och kvickare både med och utan boll.

Lerum har senaste två åren tagit ordentliga kliv i JAS och har på pappret en bra chans kommande år också, även om man har några tapp som troligtvis blir officiella snart. – Laget är riktigt bra och vi kommer absolut vara en utmaning att möta. Möjligheterna är stora för att komma långt vilket jag verkligen tror att vi kommer kunna göra också. Det är alltid fokus och högt tempo på träning vilket jag tror kommer ta oss långt på vägen. Jag är full av förväntningar att äntligen få spela matcher igen och kunna visa vad både jag och laget går för.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar