JAS-bloggen
Intervjuer

Framtidscentern väljer anrik klubb: ”Vi ska upp i SSL”

AIK har under senaste veckans gång presentera en uppsjö av förlängningar. Nu kunde man även presentera ett ungt nyförvärv, som dock är ett bekant ansikte på sätt och vis.

Spelaren i fråga är Emil Mattsson, född 2003 som nu är helt klart för AIK efter att ha funnits med på dubbellicens under säsongen som var. – Jag ska inte säga att det var ett enkelt val men och känner att jag vill ta nästa steg i min utveckling och känns som jag har goda möjligheter till det i allsvenskan med AIK med ledare, spelare och allt runt omkring, säger Mattsson till bloggen.

Mattsson tillhörde Värmdö i division 1 och dessförinnan Ingarö. – Det fanns ett par olika intressanta alternativ från klubbar som hört av sig, men i slutändan så stod det mellan Värmdö och AIK.

Det var när division 1 stängdes ner som dubbellicensen till AIK kopplades in. Där noterades han för 11 matcher och ett mål till sist. – Ja, jag kom ju in i AIK i mitten av förra säsongen eftersom division 1 med Värmdö lades ner. Tanken från början var bara att jag skulle ha nånstans att träna men fick vara med på bänken en hel del matcher och fick även chansen att spela några gånger, vilket var roligt. Alla i AIK välkomnade mig väldigt bra och jag ser det som en lärorik och givande period.

AIK har bland annat presenterat Magnus ”Binge” Jäderlund som ny tränare och fått hem Oskar Hagberg från Linköping. Efter vårens uttåg i kvalspelet så är målsättningen hög. – Enkelt, vi ska upp i SSL.

AIK har även gått ut med att man söker spelare till sitt JAS-lag för att höja kvalitén där. Mattsson som är född 2003 har ett år kvar i JAS och kan då vara aktuell, men ger inga konkreta svar kring den möjligheten. – Ja det stämmer, har inte funderat över JAS så jättemycket än och det är inte heller min största prioritet. Finns ett antal intressanta alternativ och hade såklart varit roligt att köra sista JAS-året. Men om det blir, vart det blir och isåfall hur mycket jas det blir återstår att se.

Ditt eget spel – vad hoppas du kunna utveckla och förbättra kommande säsong?

– Jag vill såklart utveckla alla delar. Kommer kunna förbättra min fysik väldigt mycket nu under försäsongen och varje träning vi har utvecklas jag i mitt spel.

Hur ser målen ut framöver, dels personliga men även med laget?

– Mina personliga mål framöver är att göra avtryck i allsvenskan och ta en tröja i u19 landslaget. Med laget är målet som sagt att vi ska upp i SSL, det är inget snack om den saken.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar