JAS-bloggen
Intervjuer

Presenterar ersättare efter tapp: ”Har alltid beundrat Genarp som förening”

Efter tappet av August Berndtsson så kan Genarp veckan efter presentera en stark ersättare såhär tätt inpå. En spelare med meriter från SDF-SM och som även fått chansen att mäta sig med de bästa.
Det är Joel Olsson, född 2003 som ansluter ifrån Höllviken. – Jag drog på mig en skada vilket ledde till att jag var tvungen att vila och rehaba i några månader och jag tappade motivationen för innebandy och när jag väl kom igång med innebandyn igen kände jag personligen att jag behövde ett miljöombyte. Det blev det naturligt att det blev Genarp eftersom jag har vänner som spelar i Genarp och man har alltid beundrat Genarp som förening under alla dessa år man har varit aktiv och Genarp är bara påväg uppåt, säger Olsson till bloggen.
Olsson kom till Höllviken från Malmö för lite mer än två säsonger sedan. – Tiden i Höllviken har varit lärorik. Jag fick ta mitt första riktiga steg i seniorbandyn då jag fick vara med i SSL truppen och känna på hur det va där. Dock varade det inte så länge på grund av min skada…
Varför just Genarp? – Som jag skrev tidigare så behövde jag miljöombyte och ser Genarp som ett bra alternativ att avsluta min juniortid. I Höllviken har Olsson utöver SSL-miljön, spelat i division 2.
I Genarp blir det istället spel i divison 3 där A-laget huserar. – Det blir absolut ett steg ner, men jag har inte bråttom att ta nästa steg i min innebandykarriär och vill bara landa och se hur kroppen mår.
Genarp har under de senaste åren tagit kliv och blivit ett lag att räkna med i JAS där man dock haft ett ungt lag som nu har sina bästa år framför sig. – Våra chanser i JAS är väldigt stora för ett bra resultat, jag ser oss som väldigt farliga och vi har såklart målet för festen!
Att ett lag ofta dominerar i ett distrikt är inte ovanligt, men känslan är i Skåne att lagen turas om år efter år och att det inte finns något lag i täten. – Jag ser inte att någon förening är dominantare än någon annan här i Skåne då alla föreningar har sina kullar som är bra eller mindre bra och det kan man se på resultaten.
Vad vill du utveckla hos dig själv? – Jag hoppas på att utveckla min fysik och mitt spel på plan, då Genarp har sitt sätt att spela innebandy på vilket kräver ett hårt jobb.
Vad har du för mål, både personliga men även med Genarp? – Mina mål är att nå festen med Genarp och att vinna såklart. Sen ska Genarp upp till division 2 och de ska jag bidra med.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar