JAS-bloggen
Listor

Veckans sillysvep: ”Riskerar att bli oerhört tunna”

För ett par veckor sedan slängde jag ut frågan på Instagram om att köra ett "silly-svep" varje vecka. Majoriteten önskade det och jag valde att skjuta på det ett par veckor på grund av osäkerheten kring JAS osv. Nu kör vi dock igång och tanken är att köra varje söndag om underlaget finns.

Vart ska vi börja?

Tittar vi i Stockholm så verkar det relativt lugnt för stunden och det ligger nog mycket i att JAS ska återupptas och att man prioriterar om lite.  Ett lag som Värmdö riskerar att bli oerhört tunna och frågan är om t.ex. Emil Mattsson och Viktor Berg kan testa nytt för att få en sista chans i JAS?

Vallentuna jagar ett gäng spelare och siktar relativt högt. Kan man få in något av namnen som de ryktas om så kan det bli spännande att följa då man har några talangfulla spelare, men är tunna i sin trupp,

Fagerhult Habo kunde presentera den välkände Jönköpingsprofilen Francisco Haraldsson för sitt JAS-lag i en nysatsning. Fagerhult som de senaste åren emellanåt provat att köra med Mullsjö för att sedan inte ha lag alls. Kan man locka till sig något från Mullsjö? Nja, ryktet säger istället att Mullsjös mer framstående spelare kan välja Hovslätt. Främst då Filip Forsberg och Fabian Sammemyr, båda födda 2003, men även att unge Isac Holmér kan finnas på radarn.

I Jönköping så har vi ett KFUM Jönköping med ett intressant 05-lag där man bland annat fått in Anton Curhed från Nässjö. Ytterligare en duktig 05-spelare med bra handleder och skott och det återstår att se om detta gäng kan få in ytterligare fler spelare. Kommer man till spel i JAS? Vi hoppas!

Om vi tittar mot Göteborgshållet så har Pixbo redan gjort klart med dels Partilles centerpjäs Oscar Hammarqvist samt att det sägs att man även har fått in lillebror Kalentun, Daniel. Båda födda 2005 där Daniel kommer från Lindås, en spelskicklig back och där båda två lär få mycket speltid i JAS redan iår. Man har haft fler 05:er på radarn, bland annat Liam Aruvald och Filip Sandblom från Partille där de båda dock bestämt sig för att satsa vidare i Partille där även FBC Lerum var med och rykte i dessa två plus ytterligare ett par namn.

Har vi fler rykten i just Göteborg då? Nja, i nuläget är det ganska lugnt och känslan är att övergångarna lär komma relativt långt fram under sommaren.

Håller vi oss kvar i Göteborg eller strax utanför, så finner vi Varlas duktiga 04-05.er med bland annat Carla Rydbeck, spelare som sägs inte gått helt under Pixbos radar och som har en avstånd på dryga 30-40 minuter om det skulle bli aktuellt med en pendling. I samma område finns ju även Landvetter som efter fina prestationer senaste åren kunnat locka till sig flertalet duktiga tjejer – återstår att se om den effekten finns kvar?

Fröjered som haft två bra säsonger på damsidan har nu gjort klart med tvillingduon Alva och Tilda Härnborg från Mullsjö, en duktig duo som lär vara ett välkommet tillskott här under sista JAS-året. Även Julia Nalbin har presenteras och är klar, samtliga spelare födda 2004.

Växjös killar har gjort klart med två stycken 03:er från Ingelstad, två killar som vill trappa upp sina satsningar. Noel Gustavsson och Alexander Vestman är namnen som tillkommer till truppen.

Det är även klart att August Berntdsson lämnar Genarp för spel i Höllviken. En oerhört stark värvning till ett redan intressant Höllviken, bland annat med sina 05:er som kommer underifrån. Vad händer då med en sådan som Ebbe Nordbäck i Genarp? FCH kanske?

Här har vi ett svep av det som finns, men mer kommer! Har ni mer tips, återkom gärna!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar