JAS-bloggen
Intervjuer

Tvillingparet tar nästa kliv i karriären: ”Känner att jag hittat rätt”

En tvillingduo med två JAS år kvar nu när åldern höjdes, har bestämt sig för en ny klubb till hösten. Vi pratar om tvillingarna Härnborg som tillhört Mullsjö AIS men som till hösten byter till Fröjered, där även Julia Nalbin gör samma övergång.

En av dom är Alva, som precis som många andra har en tuff säsong bakom sig. – Jag tycker det har varit svårt att ha motivationen uppe när man varken fick träna eller spela match. Det jag försökte göra var väll bara att tänka på framtiden och kommande säsong, säger Härnborg till bloggen.

Ett klubbyte kommer sällan helt på uppstuds och även här har beslutet växt fram. – Tankarna började väl redan förra säsongen, men bestämde mig då för en säsong till i Mullsjö. Men sedan efter denna säsongen som knappt blev något av kände jag att jag ville ha ännu mer motstånd för att utvecklas ännu mer och då tyckte jag att Fröjered passa bra för mig.

Utöver just Fröjered och Mullsjö så fanns det ett par alternativ, men beslutet i sig är aldrig helt enkelt. – Nej det var inte det enklaste. Jag har velat väldigt mycket framåt och tillbaka angående min framtid. Om jag ska stanna kvar i Mullsjö eller om jag ville byta förening. De var några andra föreningar som också visade intresse men för mig kändes det bäst i Fröjered.

På damsidan så är Fröjered ett av de starkaste lagen i området. Det finns chans till speltid i både division 1 och allsvenskan, men även JAS. – Ja precis. Det kommer vara två matcher på helgen och såklart så siktar jag på att få spela så högt upp som möjligt alltså i allsvenskan och JAS.

Vad känner du själv att du vill utveckla? – Jag vill utveckla det mesta, hitta snabbare pass, bättre avslut och hänga med i högre tempon.

Tvillingsyster Tilda gör alltså samma övergång efter denna speciella säsong. – Ja, året har blivit annorlunda vilket vart tråkigt. Men jag har bara försökt att hålla motivationen uppe genom att tänka långsiktigt på kommande säsong och försöka vara i så bra form som möjligt när väl matcherna drar igång.

Du har ju varit Mullsjö trogen livet igenom – hur enkelt var valet? – Ja, som du säger så har spelat i Mullsjö hela mitt liv men de är just säsongen som var eller skulle varit som jag fick möjlighet att börja provträna med andra lag. Just då när jag testat lite olika kände jag att jag hade hittat rätt i Fröjered och kände då att ett klubbyte blev aktuellt.

Tilda som är född 2004, har en viss koppling till Fröjered sedan tidigare. – Valet blev tillslut Fröjered då jag tycker att dom har en bra träningsmiljö med ett bra tempo och var välkomnade. En annan orsak var att jag tidigare spelat distriktslags-SM med en stor del av tjejerna i Fröjered och känt att dom vart ett bra gäng. I Fröjered har dom även många unga och talangfulla spelare vilket jag tror kan gynna mig i min utveckling. Vi har även varit och tränat i andra klubbar med valet föll på Fröjered.

Som vi var inne på ovan så finns det en mängd olika miljöer i Fröjered vilket säkerställer speltiden på ett helt annat sätt. – Ja som sagt finns de många lag att kunna spela med i Fröjered, vilket också var en anledning till klubbytet till just Fröjered. Men målet är såklart att kunna spela i JAS och i de allsvenska laget. Veckan kommer väl inneha två matcher och runt tre träningar i veckan kan jag tänka mig.

Du har ju meriter från SDF-SM bland annat – vad är förväntningarna på dig själv? – Jag vet inte riktigt vilka mina förväntningar på mig själv är men jag hoppas kunna bidra mycket till laget, men skulle även vilja utveckla mycket, att kunna ta snabbare beslut är såklart något som är viktigt i ett högre tempo. Jag vill kunna göra allt med bättre kvalitet och snabbare än förut och bli mer effektiv i mina lägen.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar