JAS-bloggen
Intervjuer

Ung talang får chansen bland stjärnvärvningar: ”Bestämde mig när jag var liten”

Sirius som är en av årets positiva överraskningar i SSL-dam har efter sitt uttåg i slutspelet presenterat flertalet starka nyförvärv och förlängningar och har nu även gjort med en ung talang som flyttas upp.

Spelaren vi pratar om är Ebba Johansson som varit Sirius och FBC Uppsala trogen hela sin karriär. Målet att nå A-laget har varit tydligt. – Jag skulle säga att jag har haft det som mål hela tiden. Jag bestämde mig när jag var väldigt liten att jag skulle till SSL och sedan jobbat mot det hela tiden, säger Johansson till bloggen.

Johansson är född 2005 och hann denna säsongen påbörja sitt andra JAS-år i det blåsvarta gänget. – Det var väl en liten omställning året innan det här då alla var så pass äldre än mig men jag  tycker att det gick fort att komma in i det och det gjorde mig helt förberedd för denna säsongen.

Med tanke på sin ålder så har Johansson klarat sig undan helt okej ifrån restriktionerna som rått kring pandemin, men en viss påverkan har självklart funnits. – Jag har ju haft turen att kunna träna då 05:or fortfarande har fått träna. Jag har tränat tillsammans med 05:orna som finns i Sirius men självklart har det varit tråkigt att det inte blivit någon JAS. Nu på slutet har jag ju även tränat en del med SSL- laget.

I fredags gick förbundet ut med att en återuppstart planeras i mitten av maj. Sirius i den tuffa C-gruppen hann bara med två matcher under inledningen där man slog Hagunda, men förlorade mot Värmdö. Vad tror man nu då inför det som kommer? – Jag tror vi har en bra chans då vi under de senaste veckorna har tränat på bra och det har varit bra energi och fart på träningarna.

Det var alltså här i dagarna som Sirius presenterade att Johansson flyttas upp och kommer framöver vara en del av SSL-truppen. – Det känns såklart jättekul eftersom att det är dit som jag velat komma hela tiden. Att få denna chansen redan nu känns jättekul.

Hur kommer upplägget se ut?

– Jag kommer att träna försäsong fullt ut med SSL laget. Under säsong kommer jag träna tre dagar i veckan med SSL och en dag i veckan med allsvenskan och där kommer jag även att vara med och spela matcher. 

Vad känner du själv att du vill utveckla?

– Tempot kommer ju att höjas en nivå nu och därför vill jag lägga fokus på att utveckla min fysik. Både snabbhet och styrka.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar