JAS-bloggen
Intervjuer

Matchboll i kampen om SSL: ”Vi vågar rulla på mer folk än dem”

Vi börjar närma oss slutet av säsongen och mitt i beskedet om att JAS ser ut att återupptas så har vi även en slutstrid i SSL-kvalet.

En av de inblandade är Alexander Dahlberg som via ett samarbetsavtal har kunnat spela med Djurgården där han i vanliga fall tillhör Huddinge. – Stämmer bra! Säsongen för mig personligen har varit väldigt rolig och lärorik. Sen så är det extra kul att det gått så bra för oss som lag och jag själv får vara med om allt det här i min debutsäsong, säger Dahlberg till bloggen.

Dahlberg hann bara med ett enstaka gäng matcher i JAS och divison 3 med Huddinge innan det stängdes ner. Lösningen med att fortsätta kunna spela med Djurgården har därmed varit otroligt viktig. – Jätteviktigt skulle säga! Både att jag får fortsätta känna att jag utvecklas, så det inte bara blev en bortkastad säsong som det blev för många. Sen så vet jag att jag hade tyckt det hade varit sjukt jobbigt och tråkigt att bara vara hemma och behöva träna själv.

Djurgårdens säsong slutade till sist i succé, iallafall om man ser till seriespelet där man nöp förstaplatsen före AIK, Hagunda och Visby. Vad låg bakom succén? – Skulle nog säga vår bredd tillsammans med en sjukt bra spets och att vi har fått försvarspelet att fungera ruggigt bra. Vi gjorde mycket mål framåt och släpper in minst bakåt, så då ska man bara vinna serien som vi gör.

I första rundan så valde man att möta Visby, laget som tog fjärdeplatsen i serien. Man vann till sist i tredje avgörande där man länge var illa ute innan man kvitterade sent och avgjorde sedan i sudden. – Jättekul att vi lyckades med det. Det var 3 tighta matcher där bortamatchen rann ifrån lite i slutet. Men annars starkt av oss att vinna två i sudden hemma och ta oss vidare.

I andra rundan så är det istället bäst av fem som gäller och då mot ett lag från den södra serien – Karlstad. Där har man skaffat sig en 2-0 ledning efter att man här i veckan vann i sudden. – Skulle nog vilja säga att det är att vi vågar rulla på mer folk än vad Karlstad gör. Vilket gör att våra toppspelare är lite fräschare än deras och där efter kan avgöra i matcherna.

Dahlberg är alltså födda 2002 och har efter detta året spelat klart JAS – kan det bli en fortsättning i Djurgården då tro? – Just nu så vet jag inte exakt hur nästa säsong kommer se ut. Men klart Djurgården känns som ett givet alternativ att fortsätta i oavsett hur det här slutar. Men jag och Öhman får prata om det är efter säsongen och så får vi se vad han vill också.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar