JAS-bloggen
Intervjuer

Signar talang från lokalkonkurrenten: ”Jag kommer kunna utvecklas maximalt”

Mitt under kvartsfinalsserien så kunde Rönnby få ett glädjande besked trots att det till sist blev respass mot Pixbo. En ung talang som varit med i verksamheten under säsongen signade för förlängning.

Elin Lindberg född 2003 tillhörde Västerås IBS när säsongen började där hon skulle vara tongivande i JAS och spela i A-laget. – Jag var väldigt förväntansfull inför årets säsong. Det började med att spela både JAS och allsvenskan vilket var en rolig möjlighet, säger Lindberg till bloggen.

Innan säsongen stängdes ner hann man spela sex matcher i Allsvenskan och fyra i JAS med fina resultat. – Hade såklart som alla andra önskat att jag hunnit spela mer i allsvenskan och jas innan allt stängdes ner. De få matcher vi hann spela tycker jag vi som lag gjorde det väldigt bra tillsammans. Individuellt hann jag utvecklas en del under de få matcher som spelades, vilket jag är nöjd över. 

När serierna stängdes ner så hamnade istället Lindberg på Rönnbys radar – under januari månad blev det till sist något som utmynnade i en dubbellicens. – Jag blev tillfrågad att träna med Rönnby under allsvenskan uppehåll och kom ner på en träning i januari. Andreas Harnesk har varit min NIU tränare i skolan under lite mer än ett år nu och det var där vi träffades de första gånger. I dialog med föreningarna kom de överens om att jag fick träna där under uppehållet. Jag tyckte det var grymt roligt att få spela på en sån hög nivå med duktiga spelare och tränare, vilket gjorde mig väldigt intresserad. Jag blev även väldigt välkommen in i laget direkt.

Vad märkte du av som största skillnaden?

– Det var grymt roligt att få den chansen att utvecklas på en sån hög nivå. Men det var även väldigt svårt i början eftersom jag hade haft uppehåll ett bra tag på klubba och boll. Största skillnaden skulle jag säga är nivån på tempot, men även detaljer utanför planen som exempelvis matchanalyser.

Lindberg hann avverka 10 matcher i grundserien och noterades för en assist, innan hon fanns med under kvartsfinalsserien mot Pixbo där det blev respass. Vad ger hon då sig själv för betyg? – Svårt att säga.. allt har varit så nytt för mig men det har gett mig en enorm utveckling på bara några få veckor. Utvecklingsmässigt är jag nöjd, poängmässigt går att utveckla.

Bara för någon dryg vecka sedan blev det alltså klart att Lindberg inför nästa säsong gör övergången permanent och tar därmed nästa kliv i karriären. – Efter att få chansen att utvecklas i Rönnbys miljö kände jag att jag verkligen ville satsa. Laget tog emot mig väldigt bra och har varit så inbjudande vilket var en faktor till att jag valde Rönnby IBK. Det är en miljö jag trivs i väldigt bra och där jag kommer kunna utvecklas maximalt.

Vad känner du själv att du vill utveckla nästa säsong?

– Jag vill främst jobba extra med min teknik för att inte hindras i spelet lika mycket.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar