JAS-bloggen
Intervjuer

Hon kan bli nästa RIG-elev: ”Mitt första stora mål i innebandykarriären”

Förra onsdagen var det killarnas tur vilket det gjordes en artikel om - nu är det tjejernas tur, som hade sin RIG-uttagning dagen efter på torsdagen.

En av de kallade finner vi från en Göteborgsklubb, nämligen Landvetter, som haft sin dröm under flera år. – RIG har varit/är mitt första stora mål i innebandykariären. Den har jag haft sen jag var 8-10år, det skulle betyda väldigt mycket för mig att få komma upp till Umeå, säger Nowa Veteläinen Lindgren till bloggen, mer känd som ”nowafloorball” på Instagram. 

Spelare föda 2005 har klarat sig något bättre under pandemin, vilket Nowa intygar, men som även har en annan fördel. – Jag har klarat mig väldigt bra med tanke på situationen som är.Det har blivit i snitt tre innebandypass i veckan. Sedan har det varit en heldel löpning och gym och på detta har jag som tur en egen innebandyhall hemma i huset. Där det alltid är hårda internmatcher med familj,vänner och släkt.

Vad hade du för förväntningar inför?

– Förväntningarna är stora, man ska få träffa dom bästa i sin årskull. Hur roligt som helst, jag har ju aldrig spelat eller mött tjejer i samma årskull. Jag har ju spelat med äldre killar tidigare tills jag var 13 år, sedan har det blivit med äldre tjejer. Så detta var en super rolig dag att få se alla duktiga tjejer i en och samma hall. Sen har man ju självklart stora förhoppningar att allt skall klaffa för sig själv, inte kanske det lättaste just en sådan dag som denna, då det finns cirka 35 andra med lika stor vilja som en själv.

Spelformen blev fyra mot fyra, där det blir ett helt annat tempo i matchen och andra ytor. – Just 4 mot 4 har vi spelat en heldel på våra egna träningar, det blir mycket mer ytor på planen som man kan utnyttja. Det gäller att rulla bollen snabbt och hitta en ny position, en rolig spelform tycker jag. Inte riktigt samma spel på uttagningen så klart, då det finns 35 stycken som vill visa upp sig.

Vad tycker du om det du presterade och vad tror du om dina chanser?

– Jag höll mig till mitt egna spel, kunde kanske hoppats på en lite bättre dag på planen. Fick inte ut allt jag ville, men jag får väl vara lite nöjd ändå med tanke på den lilla tid man har på sig att visa upp sig. Utanför planen fick jag träffa så mycket fina tjejer och hoppas att våra vägar möts igen på eller utanför planen. Vad jag tror om mina chanser? En vill ju inte missa sitt första stora delmål i sin innebandyresa.

Nowa tillhörde det sydliga distriktet, men en annan tjej från Göteborgsområdet. I övrigt var det blandat och hon imponerades av en tjej. – Det fanns väldigt många spelare som imponerade, men måste jag välja en så får det bli Ellen Lundin som spelade i samma lag som mig. En grym spelare, så lägg namnet på minnet. Vi hittade varandra direkt utanför planen, men fick tyvärr inte spela ihop på planen denna gång.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar