JAS-bloggen
Intervjuer

Han kan bli nästa RIG-elev: ”Jag är en lagspelare – laget alltid framför jaget”

Förra veckan så hade ett drygt 70-tal ungdomar begett sig upp till Uppsalatrakten för att genomföra säsongens sista uttagningar för kommande års RIG-elever.

Killarna samlades under onsdagen, tjejerna under torsdagen. Spelarna födda 2005 har sedan en tid tillbaka haft siktet inställt på det här vilket dock självklart varierar från fall till fall. – RIG har varit ett mål i ungefär ett år nu, ända sen man började fundera på hur framtiden och gymnasietiden skulle se ut, vad man ville göra i framtiden och hur resan dit skulle kunna vara, säger Storvretas unge Milian Hansen Ahlström till bloggen.

Även om spelare födda 05 har varit lite mer fredade i vissa sammanhang, så har självklart även dessa drabbats av den rådande pandemin. – Det har varit lite upp och ner, med mindre innebandy och matcher har fokuset legat på att träna mer styrka och kondition. Med mer egenträning kommer större ansvar och högre krav för att säkerställa att man ger sig själv de bästa förutsättningarna för att komma tillbaks bättre. Jag saknar verkligen matcherna och seriespelet.

Under onsdagen skulle man på relativt kort tid avverka tre stycken internmatcher, där man spelade 4 mot 4 med högt tempo. En dag som kräver optimal uppladdning. – Återigen handlar det om planering och att ge sig själv så bra förutsättningar som möjligt, det genom att äta, träna och sova ordentligt över tid för att kunna prestera på så hög nivå som möjligt. Lite nervöst är det alltid, men jag försökte fokusera mer på att ha kul och göra det jag gillar bäst, försökte att inte ha så hög press på mig själva och bara njuta av dagen.

Hur känner du att det gick för egen del?

– Personligen tycker jag det gick bra, jag känner att jag visade vem jag är både på men även utanför planen.

Vad skulle du säga att du själv har för egenskaper som i slutändan kan ge dig en plats? – Jag är en lagspelare, laget är alltid framför jaget, sen skulle jag säga att min spelförståelse och min teknik med klubba och boll är mina starkaste sidor. Jag gillar rollen att ta ansvar och pusha laget till att aldrig ge upp.

Hansen Ahlström tillhörde den norra gruppen som även hade spelare från Västerbotten, Norrbotten och Västernorrland. I de övriga lagen fanns spelare från hela landet representerade, spelare av hög klass. – Jag känner igen ganska många som var med från tidigare läger och cuper, framför allt Selected player och team Sweden. Det var en väldigt rolig dag med extremt många duktiga spelare!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar